• Voorlezen krijgt extra aandacht in de bibliotheek.
• Voorlezen krijgt extra aandacht in de bibliotheek.

Nationale Voorleesdagen in de bieb

alblasserdam/papendrecht • In de bibliotheken van Papendrecht en Alblasserdam worden in de periode tussen 23 januari en 2 februari de Nationale Voorleesdagen gehouden.

Op woensdag 23 januari is er in Papendrecht voorleesontbijt, waarbij kinderen en ouders kunnen aanschuiven. Daarbij wordt een interactieve workshop georganiseerd door Zingen & Zo. Het ontbijt begint om 09.00 uur (vooraf aanmelden). Ook op woensdag 23 januari, maar dan van 10.30 tot 11.15 uur is er een interactieve workshop van Zingen & Zo. Tijdens deze workshop gaan kinderen op avontuur door Een huis voor Harry. Al zingend, dansend en toneelspelend beleven ze de mooiste dingen en duiken ze in de wereld van emoties. Dit is dezelfde workshop als tijdens het Voorleesontbijt. Ook vooraf aanmelden.

Op woensdag 30 januari leest Mo voor. Kinderen maken dan kennis met de speciale gast Mo, een wel heel bijzondere pop. Van 10.30 tot 11.30 uur vertelt Mo samen met Monique Pijl een mooi verhaal uit de Prentenboek TopTien.

Alblasserdam

Tijdens een inspiratiebijeenkomst op woensdag 23 januari van 14.30 tot 15.30 vertelt Jenny de Mik alles over voorlezen aan je kleintje. Natuurlijk zijn de baby's en peuters zelf ook welkom.

Op zaterdag 26 januari is er een Voorleesontbijt voor kinderen en ouders. Deelnemers kunnen van 10.30 tot 11.30 uur genieten van een lekker ontbijtje en een mooi verhaal uit de Prentenboek TopTien (vooraf aanmelden).

Voor meer informatie of aanmelding: www.debibliotheekaanzet.nl.