Nashvilleverklaring: 'Had niet zo gemoeten'

regio • De Nashvilleverklaring heeft veel stof doen opwaaien in Nederland. En ook in de Alblasserwaard.

De vertalers van het Amerikaanse document komen onder meer van oorsprong uit Wijngaarden en Kinderdijk en uit de lijst van ondertekenaars blijkt dat diverse prominente gelovige streekgenoten hun handtekening eronder gezet hebben. Enkele van hen komen aan het woord in een artikel op pagina 3 van de krant van deze week.

Mede-initiatiefnemer Arjan Baan vindt het na alle commotie spijtig dat het document verkeerd begrepen is. "Ons primaire doel was de kerk, de gemeente van Christus, te bereiken. Wij zijn dit weekend en maandag erg overweldigd door de vele reactie uit de kerken, uit bestuur en politiek en uit de maatschappij", reageert Baan op de vraag wat hij vindt van de vele negatieve reacties op de verklaring.

"Het heeft mij tot nadenken gezet en ik ben tot de conclusie gekomen dat dit echt zo niet had gemoeten."

Hij vervolgt: "Ik sta voluit achter het document, daar neem ik geen woord van terug. Er had alleen een uitgebreidere toelichting toegevoegd moeten worden om uit te leggen wat wel en wat we niet bedoelden. Wij vragen vergeving voor de onduidelijkheden die het document oproept waardoor wij jongeren en ouderen in en buiten de kerken onnodig pijn hebben gedaan."

Meer informatie en reacties staan in een artikel op pagina 3 van de krant van deze week.