donderdag 10 januari

Open eettafel Streefkerk
12:00, Streefkerk, De Strevenaer. Opgeven voor dinsdag 8 januari bij Sonja Ijsbrandy, 06-28066286, of Petra v.d. Vlist, 06-53886857.

Open eettafel Streefkerk
12:00, Streefkerk, De Strevenaer. Meer informatie: Sonja IJsbrandy, 0184-684211, of Petra v.d. Vlist, 06-53886857.

Nieuw seizoen klaverjassen
13:15, Papendrecht, Gerbrandy. In gebouw Gerbrandy aan de Gerbrandystraat 31 in Papendrecht start op donderdag 10 januari vanaf 13.15 uur het nieuwe klaverjasseizoen. Er is nog plaats voor nieuwe leden. Belangstellenden kunnen bellen met P. van Esch via 06-36426765 of elke donderdagmiddag naar het klaverjassen komen om mee te doen.

Huis van de Waard Lekkerland
13:30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. Inloop tot 16.30 uur voor een kopje koffie, praatje of een spelletje. Van 16.30-19.00 uur samen eten (koken): twee gangen voor 3 euro. Opgeven tot uiterlijk 10.00 uur bij Wilma Neven, 06-27281714.

vrijdag 11 januari

Taxatiemiddag in bibliotheek Papendrecht
13:00, Papendrecht, bibliotheek. Op vrijdag 11 januari komt de bekende Nederlandse taxateur Arie Molendijk uit Rotterdam naar de bibliotheek van Papendrecht. 's Middags van 13.00 tot 16.00 uur kunnen bezoekers al hun oude boeken door hem laten taxeren: van bijbels tot atlassen en van prentenboeken tot dichtbundels. Molendijk heeft, mede door zijn werk als veilinghouder, enorm veel ervaring in het op waarde schatten van boeken. Hij heeft bijna 2000 taxatiedagen op zijn naam staan en in de loop der jaren een goede reputatie opgebouwd tot in het buitenland. Eén of meerdere boeken kunnen worden beoordeeld. Adviezen voor een veiling of verkoop worden ook graag verleend. De kosten zijn 5 euro per taxatie. Voor meer informatie: www.molendijkboeken.nl.

Bingoavond Oud-Alblas
20:00, Oud-Alblas. In dorpshuis De Beemd houdt de Bingocommissie Oud-Alblas een bingoavond. Het is de derde avond in een serie van vijf. De deelnemers maken kans op allerlei (praktische) prijzen. Voor de laatste ronde is een grotere en waardevolle prijs beschikbaar. Later binnenlopen is ook mogelijk. Tot 20.30 uur is het eerste kopje koffie voor rekening van de organisatie. De toegang is gratis.

A Natural Woman in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht wordt op vrijdag 11 januari vanaf 20.15 uur A Natural Woman uitgevoerd.
Zangeres Esther Groenenberg brak door met de Youtube-hit 'Oh meisje' en leverde sindsdien drie pareltjes van albums af. Vanavond brengt ze een ode aan haar grote idool, de Amerikaanse zangeres Carole King, bekend van hits als 'A Natural Woman', 'You've Got A Friend' en 'The Locomotion'. Met drie topmuzikanten roept Groenenberg de sfeer op van The Troubadour, de fameuze nachtclub waar King kind aan huis was, en geeft de zangeres zo het eerbetoon dat ze verdient. Daarbij staat Kings grote meesterwerk 'Tapestry' uit 1971 centraal, aangevuld met talloze hits die ze schreef voor andere artiesten en uiteraard de muziek van haar soulmate James Taylor. Entree bedraagt 17,50/16 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 12 januari

Verzamelbeurs
12:00, Alblasserdam Landvast. In Landvast aan de Haven te Alblasserdam wordt op zaterdag 12 januari weer de maandelijkse verzamelbeurs gehouden. Belangstellenden zijn van 12.00 tot 15.00 uur welkom voor het uitbreiden van hun verzameling. Er zijn verzamelingen van onder meer postzegels, sigarenbanden, ansichtkaarten, speldjes en munten. Voor meer informatie of deelname als aanbieder: 078-6156814.

Nieuwjaarsconcert Soli Deo Gloria
15:30, Alblasserdam. Landvast. Christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria organiseert op zaterdag 12 januari het traditionele Alblasserdamse nieuwjaarsconcert in Landvast aan de Haven in Alblasserdam. Vanaf 15.15 uur is iedereen van harte uitgenodigd om elkaar onder het genot van een door de vereniging aangeboden consumptie elkaar in een ongedwongen en gezellige sfeer te ontmoeten. Vanaf 15.30 uur vullen de klanken van het fanfare orkest van Soli Deo Gloria onder leiding van dirigent Jurgen Nab de grote zaal van Landvast. De programmering bestaat dit jaar uit goed in het gehoor liggende muziek voor fanfareorkest en een knipoog naar het Weense Nieuwjaarsconcert. Ook de jeugd van opleidingsorkest Solide is deze middag van de partij. Samen met het fanfareorkest voeren zij het bekende werk Oregon van componist Jacob de Haan uit. Het concert duurt een uurtje en is daarmee ook uitermate geschikt om kinderen kennis te laten maken met deze muziek. De toegang is gratis en het concert kenmerkt zich door ontmoeting en een gezellige sfeer. Het concert wordt gehouden in de grote zaal van Landvast.

Nieuwjaarsconcert Shaare Zedek Koor
19:30, Alblasserdam, Grote Kerk. Het Shaare Zedek Koor onder leiding van Mark Brandwijk verzorgt op zaterdag 12 januari het traditionele Nieuwjaarsconcert in de Grote Kerk, Cortgene 8 in Alblasserdam. Kinderkoor Samuël o.l.v. Arie van der Vlist verleent ook haar medewerking. De vleugel wordt bespeeld door Mark Brandwijk en Arie van der Vlist en het orgel door Lennert Knops. Muzikale omlijsting wordt verzorgd door Kees Alers, fluit, Csaba Erdös cello en Boglárka Erdös viool. De spreker deze avond is ds. J.C. Schuurman. Toegang is gratis en de gehele collecte is bestemd voor het Shaare Zedek Ziekenhuis in Jeruzalem. Aanvang 19.30 uur.

Nieuwjaarsconcert Excelsior
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Muziekvereniging Excelsior Papendrecht verzorgt op zaterdag 12 januari vanaf 20.15 uur haar Nieuwjaarsconcert in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. Het orkest van Excelsior Papendrecht, onder leiding van dirigent Ruud Welle, verzorgt het traditionele Papendrechts Nieuwjaarsconcert. Dit concert is inmiddels uitgegroeid tot een happening waar je bij moet zijn! Een gevarieerde avond met een knipoog naar het beroemde, jaarlijkse Nieuwjaarsconcert in Wenen. Allerlei genres zullen aan bod komen en ook de Strauss-familie zal niet ontbreken. Daarnaast heeft Excelsior zoals altijd bijzondere gastoptredens en solisten in petto maar dat blijft nog even een verrassing. Een feestelijke, muzikale en professionele opening van het nieuwe jaar door het orkest van Excelsior Papendrecht. Entree bedraagt 12,50 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zondag 13 januari

Snertdrive in Denksportcentrum Papendrecht
11:00, Papendrecht, Denksportcentrum. Stichting Denksport Papendrecht organiseert op zondag 13 januari een snertdrive in het denksportcentrum aan de Van der Palmstraat 12 in Papendrecht. De aanvang is om 11.00 uur, zaal gaat open om 10.00 uur. inschrijven kan via de clubsite www.nbbclubsites.nl/club/40012. Inschrijfgeld bedraagt 15 euro per paar, graag overmaken op NL27ABNA 0534 2499 81 t.n.v. Denksport Papendrecht o.v.v. de namen en bondsnummers van het bridgepaar. Meesterpunten worden verdeeld volgens NBB schaal. Prijzen zijn per groep, in natura. De wedstrijdleiding is in handen van Pem Kubbe, hij is bereikbaar via 06-53983122.

Live Music Café in Landvast met The Rotations
15:00, Alblasserdam, Landvast. De band Multi-Music organiseert zondag 13 januari weer het Live Music Café in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam. Deze keer is als gast de populaire rockband The Rotations met Yvonne Bochanen als zangeres, Paul Matthijssen op gitaar, Jan Bieren op gitaar, Rieks Zuiderbaan op basgitaar en Bas den Otter op drums.
Multi-Music is er natuurlijk zelf ook en gaat zich steeds meer richten op bekende zangnummers, die in de loop der jaren steeds een belangrijker deel van het programma zijn geworden. Iris Boermans en Nicole Foree gaan voor het zangwerk van de vele bekende nummers die heel goed passen in de gezellige sfeer van het Live Music Café. Zanger Dennis van Aarssen is waarschijnlijk niet aanwezig, omdat hij mee doet met het Tv-programma The Voice of Holland en daar heel druk mee is. De muzikale begeleiding is, zoals altijd, weer in handen van muzikaal leider Martin Boskamp op piano, Simon Dekker op gitaar, Marcel Perik op contrabas en Peter Boermans op drums. Het Live Music Café wordt meestal druk bezocht door jong en oud, in een gezellige en ongedwongen sfeer met lekker in het gehoor liggende muziek, een praatje, een drankje en voor sommigen zelfs een dansje. Het Live Music Café is dit winterseizoen nog in Landvast op zondag 10 februari samen met Jazzcombo Don't Explain en tot slot op zondag 10 maart samen met violist Nathan Hol en klarinettist Peter Habraken. Het muzikale programma loopt van 15.00 tot 18.00 uur. Toegang altijd gratis.

Middagviering over Jozef
17:00, Papendrecht, Morgensterkerk. In de Morgensterkerk aan de Muilwijckstraat in Papendrecht wordt op zondagmiddag 13 januari in een dienst vanaf 17.00 uur voorgelezen uit de bijbel voor ongelovigen van Guus Kuijer. "Dat klinkt een beetje ongeloofwaardig maar toch… ook voor gelovigen is dit veelal nieuws. Je moet dit lezen, je moet dit horen", schrijven de organisatoren van deze kerkdienst. Een oud verhaal wordt dan opnieuw verteld, het verhaal over Jozef, de meesterdromer. Jozef met zijn kleurige kleed, zijn dromen, zijn verblijf in Egypte en uiteindelijk de hereniging met zijn familie. Wereldliteratuur zegt Guus Kuijer. Niet alleen voor gelovigen, maar ook voor ongelovigen. Daarom vertelt Guus Kuijer, bekend als kinderboeken schrijver, de oude verhalen na in de bijbel voor ongelovigen in zes delen. In deze middagviering dus het verhaal van Jozef. Boeiend dat Guus Kuijer als zeventiger terugkeert naar de oerverhalen uit zijn jeugd. Zijn verteltrant is verrassend, verfrissend, zonder ook maar ergens spottend te zijn. Eerder is er sprake van respect en oprechte aandacht voor de verhalen. Verrassend is zeker dat het Jozef verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Benjamin. In deze middagviering op 13 januari om 17:00 uur in De Morgenster zal ruime aandacht zijn voor de lezing, maar er is natuurlijk ook ruimte voor gebed en lied. Voorganger en meesterverteller is René van Engelen en Arie de Bruijn is organist.

Jeugddienst over het waarom van geloven
17:00, Papendrecht, Elimkerk. In de Elimkerk aan de P.C. Hooftlaan 178 in Papendrecht wordt op zondag 13 januari een jeugddienst gehouden over het thema 'Waarom zou je geloven?'. Mark de Heer zal het gaan hebben over redenen om te geloven, vandaar het thema 'waarom zou je geloven'.
De muziek wordt verzorgd door de Alpha band, een band bij veel jongeren bekend van de knallende JeugdAlpha avonden en weekenden.

dinsdag 15 januari

Huis van de Waard Lekkerland
13:30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83. Inloop tot 16.30 uur voor een kopje koffie, praatje, spelletje.

Luisterclub Popmuziek
14:00, Alblasserdam, SWA-kantoor. De pas opgerichte maandelijkse Popluisterclub gaat weer plaatsvinden; op dinsdag 15 januari van 14.00 tot 16.00 uur in het pand van Stichting Welzijn Alblasserdam. "De laatste keer in december bleek dat er veel belangstelling is, zodat we zeker ook doorgaan in het nieuwe jaar", vertelt initiatiefnemer Peter Boermans.
De luisterclub is een bijeenkomst van oudere liefhebbers van popmuziek uit de vorige eeuw, dus de jaren 1950 tot 2000. Er wordt muziek gedraaid die het waard is om nog eens van te genieten en te luisteren en de deelnemers kunnen steeds hun mening geven, vragen stellen en ideeën aandragen. Muzikale herinneringen ophalen of juist hele nieuwe songs ontdekken; het kan allemaal. Initiatiefnemer Peter Boermans neemt zijn laptop mee waarop ruim 1200 CD's met 16.000 nummers staan van vele popmuzikanten en bands zoals b.v. Stevie Wonder, Abba, Beatles, Steely Dan, Ray Charles, Pink Floyd, Supertramp, Joe Cocker, Eagles, George Michael, Alan Parsons, Electric Light Orchestra, Chicago, 10CC, Beach Boys en vele anderen. De Popluisterclub is bedoeld voor ouderen maar natuurlijk zijn jongeren van harte welkom. Locatie is de Stichting Welzijn Alblasserdam aan het Cortgene 20 te Alblasserdam
De toegang is gratis, wel graag even aanmelden via 078-2021220.

woensdag 16 januari

Spelmiddag in De Strevenaer
14:00, Streefkerk, De Strevenaer. Spelmiddag voor senioren.