Afbeelding
Foto:

Nieuwjaarsreceptie Doe Mee!

noordeloos • DoeMee! Molenlanden houdt vrijdag 11 januari een nieuwjaarsborrel in Het Zwarte Paard in Noordeloos.
Na het succesvolle jaar 2018 proost de nieuwe lokale partij onder het genot van een borrel op 2019. Belangstellenden zijn welkom om met Doe Mee! het nieuwe jaar in te luiden. De borrel is zowel voor leden als niet-leden. Aanvang 20:30 uur.


Repaircafé in Alblasserdam

alblasserdam • Het Repaircafé Alblasserdam, in het ParticiPand op Lelsstraat 2, is na de Kerstvakantie weer gewoon open. Iedere woensdag zitten de vrijwilligers klaar om reparaties van allerlei aard te klaren.

In de afgelopen twee jaren van haar bestaan mocht dit Repaircafé zich verheugen over een goede belangstelling. Onlangs is het duizendste stuk met succes gerepareerd. Dat wil niet zeggen dat er honderd procent succes is behaald. Soms moet geconstateerd worden dat iets niet meer te repareren is, althans niet door de medewerkers van dit Repaircafé. Dat heeft meestal te maken met het te repareren artikel, maar soms ook met de kennis en kunde van de aanwezige medewerkers.
En daarin is weleens wisseling. Statushouders, die vele maanden meegewerkt hebben, moeten op een bepaald moment betaald werk zoeken. Zodoende is er in het Repaircafé steeds weer opnieuw ruimte voor vrijwilligers uit alle delen van de samenleving, die technische vaardigheden hebben.
De bezoekers c. klanten, moeten het Repaircafé zien als een 'goede buurman' die wellicht een karweitje kan uitvoeren wat men zelf niet ziet zitten. Zo worden reparaties uitgevoerd aan fietsen, technische apparaten, meubels, enzovoorts. Ook voor een praatje en een kopje koffie is het er goed toeven.


Oorbellen gevonden

nieuw-lekkerland • Annelin uit Nieuw-Lekkerland heeft op donderdag 3 januari een doosje met twee oorbellen gevonden bij basisschool De Wegwijzer in Nieuw-Lekkerland. Wie de oorbellen kwijt is, kan bellen met 06-14405244.


'Inbraak' oplossen op 10 januari

nieuw-lekkerland • Het spel 'Boef in de Wijk' komt op donderdag 10 januari naar Nieuw-Lekkerland.

De politie nodigt inwoners van Nieuw-Lekkerland en omgeving uit om op donderdagavond 10 januari mee te doen met het interactieve spel in Nieuw-Lekkerland, waar een 'Boef' zich heeft verstopt. Agenten Nienke Gorissen en Gerco Gijsbers verzenden tijdens het spel via Whatsapp en Twitter tips over verdachte personen en situaties op verschillende locaties in Nieuw-Lekkerland. Wie de boef als eerste vindt, wint een mooie prijs. Het doel van het spel is om bij de inwoners de bewustwording over inbraakgevoeligheid en alertheid op verdachte zaken te vergroten. Meedoen kan door om 18.30 uur naar 't Warme Land aan de Ooievaar 10 in Nieuw-Lekkerland te komen. Het spel is rond 20.00 uur afgelopen. Aanmelden kan door het telefoonnummer te mailen naar nienke.gorissen@politie.nl. Er zal een Whatsappgroep worden gemaakt waarin deelnemers dezelfde tips krijgen als op Twitter. Personen jonger dan veertien jaar moeten bij dit spel in het gezelschap zijn van een volwassene.