Mantelzorgochtend

alblasserdam • Stichting Welzijn Alblasserdam organiseert op donderdag 10 januari weer een mantelzorgbijeenkomst. Het thema voor deze bijeenkomst is 'Hulp ontvangen en hulp geven'.

Ingrid Heijkoop van Stichting Helpende Handen zal tijdens deze eerste bijeenkomst van het nieuwe jaar een informatieve presentatie geven. Daarna zullen we met elkaar in gesprek gaan over hulp ontvangen én hulp geven.

Mantelzorgers en belangstellenden zijn van harte welkom op deze maandelijkse bijeenkomst die deze keer plaats zal vinden in het Participand aan de Lelsstraat 2. De inloop is vanaf 09.45 uur en de bijeenkomst duurt tot ongeveer 12:00 uur. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

Meer informatie via h.visser@stichtingwelzijnalblasserdam.nl of 078-2021220.


Collecte gebedshuis in Malawi

nieuw-lekkerland • In de week van 14 tot en met 19 januari collecteert het Diaconaal Jongeren Project in Nieuw-Lekkerland voor het gebedshuis dat de jongeren komende zomer in Malawi gaan bouwen. Voor meer informatie of een donatie: www.diaconaaljongerenproject.nl of ga naar de Facebookpagina.


Lezing ontstaan hersenletsel

dordrecht • De patiëntenvereniging Stichting Hersenletsel.nl van Zuid-Holland organiseert op zaterdag 12 januari 2019 in verpleeghuis Crabbehoff aan de Groen van Prinsterenweg 38 in Dordrecht een themabijeenkomst over het ontstaan van hersenletsel. Izaak Havelaar, ambassadeur van Hersenletsel.nl en ervaringsdeskundige geeft een lezing hierover, de impact op het dagelijks leven en dat van zijn gezin, de veranderingen die hebben plaatsgevonden en hoe het leven er nu uitziet. De bijeenkomst duurt van 13.30 tot 16.00 uur. Aan het bijwonen van deze lezing zijn geen kosten verbonden. De bijeenkomst is voor NAH-getroffenen, hun mantelzorgers en belangstellenden.

Na de lezing is er gelegenheid om met elkaar en Izaak Havelaar in gesprek te gaan over Niet Aangeboren Hersensletsel en of de eigen ervaringen. Voor het bijwonen van deze bijeenkomst kan men zich telefonisch aanmelden bij Lies Bonsang, regiobestuurder Zuid-Holland Zuid, via 06-15091924 of door een mailtje te sturen naar hersenletselzhz@gmail.com.


Omnia: leden voor Passieconcert

nieuw-lekkerland • Christelijk gemengd koor Omnia Cum Deo zoekt projectleden voor het Passieconcert van 20 april

Op het programma staat het oratorium Olivet to Calvary van de componist J.H. Maunder. Dit oratorium vertelt het lijdensverhaal van de Here Jezus. Nu weten de koorleden uit ervaring hoeveel voldoening het geeft om een groter muziekwerk in te studeren. Graag zouden zij deze ervaring met belangstellenden delen

Het koor onder leiding van hun dirigent Gerard van der Zijden repeteert op dinsdagavond van 19.45 tot 21.45 uur in de zaal van de Ontmoetingskerk aan de Dorpslaan in Nieuw-Lekkerland.