Afbeelding
Foto: Eeuwit Klink

Relatief rustige jaarwisseling in de regio

regio • In de regio Zuid-Holland Zuid is de brandweer tijdens de jaarwisseling bijna 200 keer gealarmeerd. Het ging vooral om container- en buitenbrandjes (afval, bomen, heg, vreugdevuren). De meeste meldingen kwamen vanuit Dordrecht, Gorinchem en Zwijndrecht.

Er waren twee grote branden: in een bedrijfsverzamelgebouw in Hardinxveld-Giessendam en in een woning in Zwijndrecht. Er zijn enkele vuurwerkslachtoffers gevallen en er werd ook geweld tegen hulpverleners geconstateerd. De jaarwisseling is in Papendrecht, Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland relatief rustig verlopen. Er zijn ook weinig vernielingen gezien of gemeld.

Burgemeester Jaap Paans van de gemeente Alblasserdam toonde zich op nieuwjaarsdag gematigd tevreden via Twitter. Net als in de afgelopen jaren was er beperkte schade vanwege de oud- en nieuwviering in Alblasserdam. En elke schade is er volgens burgemeester Paans één teveel. "Voor nu: dank aan alle hulpverleners voor hun inzet voor ons", besloot burgemeester Paans zijn Twitterbericht.

Aan het begin van de avond rukte de brandweer overigens nog uit voor een melding in de Fop Smitstraat in Alblasserdam. Daar bleek een vuurton en wat hout naast een ton in brand te staan. Ook werd er vuurwerk in de ton gegooid. De brandweer besloot de brand niet te blussen. Een buurtbewoner beloofde de brandende stukken weer in de ton te gooien.