vrijdag 28 december

Uilen en braakballen bij de NVWA
10:00, Papendrecht, Streeknatuurcentrum. De IVN-werkgroep van de Natuur- en Vogelwacht 'De Alblasserwaard' (NVWA) organiseert op vrijdag 28 december een uilen- en braakballenochtend voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Ouders zijn uiteraard ook welkom.
Kinderen van vier en vijf jaar kunnen alleen onder begeleiding van een volwassene deelnemen. De ochtend start om 10.00 uur bij het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNCA) en duurt ongeveer twee uur. De kosten bedragen 2,50 euro per kind en dat is inclusief limonade en een koekje. Graag van tevoren opgeven met de naam en leeftijd van het kind via jeugd@nvwa.eu.
Uilen eten onder andere muizen maar kunnen deze niet helemaal verteren. Ze spugen de resten uit in de vorm van braakballen. Deze ochtend laat men diverse (opgezette) uilen zien en de vrijwilligers vertellen van alles over de eet- en leefgewoonten van uilen en andere vogels die braakballen maken. Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag. Met diverse hulpmiddelen ontdekken ze wat er allemaal in een braakbal aanwezig is en misschien komen ze er zo achter wat de uil gegeten heeft.
Het SNCA ligt aan de Matenaweg 1 te Papendrecht nabij het Alblasserbos. Voor meer informatie: www.nvwa.eu.

Oliebollendrive
19:45, Papendrecht, Denksportcentrum. In het Denksportcentrum aan de Van der Palmstraat 12 in Papendrecht wordt op vrijdag 28 december vanaf 19:45 uur weer de Oliebollendrive gehouden.
Deelnemers aan het bridgetoernooi spelen zes rondes van vier spellen. Inschrijven kan via de clubsite www.nbbclubsites.nl/club/40012.
Wedstrijdleiding is in handen van Pem Kubbe. Voor meer informatie: 06-53983122 of Franstnt@upcmail.nl.
Inschrijfgeld bedraagt 10 euro per paar. De uitslag is na afloop terug te vinden op bovengenoemde website.

zondag 30 december

Top 2000 kerkdienst in de Ontmoetingskerk in Alblasserdam
16:00, Alblasserdam, Ontmoetingskerk. In de Ontmoetingskerk aan de Blokweerweg 75 te Alblasserdam wordt op zondag 30 december vanaf 16.00 uur een Top 2000 kerkdienst gehouden. Thema is ditmaal 'Paradise'. Het wordt een kerkdienst met alleen maar muziek uit de Top 2000 van Radio 2. Allerlei verschillende liedjes, die in het kader van een kerkdienst opeens heel anders kunnen klinken dan zomaar op de radio. Allerlei liedjes die 'gewoon' een plaats krijgen in de liturgie van een kerkdienst.
De dienst is georganiseerd door de Havenkerk en Ontmoetingskerk in Alblasserdam en De Morgenster en Bethlehemkerk in Papendrecht. De dienst begint om 16.00 uur. De organisatie heeft dit jaar allerlei nummers uit de Top 2000 opgezocht rond het thema 'Paradise'; uit de onderste én bovenste regionen van de lijst, oudere nummers, nieuwere, Nederlandstalig en Engelstalig, rock, ballads, enzovoorts. Van alles wat. Voorgangers zijn ds. Birke Rapp uit Papendrecht en ds. Hans van Walsum uit Alblasserdam. De muziek wordt verzorgd door een live band, samengesteld uit muzikanten, zangers en zangeressen uit Papendrecht en Alblasserdam.
De toegang van deze Top 2000 kerkdienst is gratis. Wel zal er gecollecteerd worden voor 'Kinderen in de knel', een project van Kerk in Actie.

maandag 31 december

Boekenmarkt en oliebollen bij Excelsior Papendrecht
PAPENDRECHT • Op Oudejaarsdag is weer de jaarlijkse Winterfair in het verenigingsgebouw van Excelsior Papendrecht aan de Rembrandtlaan 206. Er is een grootse boekenmarkt, een TOP2000-Café en de inmiddels befaamde, heerlijke oliebollen worden weer gebakken. De winterfair is van 09.00 tot 14.00 uur, toegang is gratis. Meer info staat in het artikel hieronder.

donderdag 3 januari

Kerstzwemmen en Akidz in de Blokweer in Alblasserdam
10:30, Alblasserdam, Blokweer. Tijdens de kerstvakantie zijn er diverse activiteiten voor de jeugd in Sportcentrum Blokweer.
Op donderdag 3 januari 2019 worden er winterse activiteiten gehouden in Sportcentrum Blokweer. De jeugd van 6 tot en met 12 jaar kan zich vermaken tijdens de activiteiten van 10:30 uur tot en met 13:00 uur in de sporthal en van 12:30 uur tot en met 14:00 uur in het zwembad. De entree is 4 euro inclusief een consumptie, een A-diploma is verplicht voor de zwemactiviteiten.

Bingo ouderen Nieuw-Lekkerland
14:30, Nieuw-Lekkerland. De L. & N. Smit's Stichting houdt voor senioren in Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk in 't Waellant een nieuwjaarsbijeenkomst en een bingo. Er zijn prijzen te winnen. Inloop is vanaf 14.00 uur met koffie en thee. Om 14:30 uur start de bingo tot uiterlijk 15:30 uur. Hierna is er gelegenheid om elkaar het beste voor het nieuwe jaar toe te wensen. Info en vervoer: 0184-689360.