• Sam IJzerman gaat de startblokken op voor een wedstrijd.
• Sam IJzerman gaat de startblokken op voor een wedstrijd. Foto:

Sam IJzerman van De Geul bij NK

papendrecht • Sam IJzerman van De Geul heeft in het afgelopen weekend meegedaan aan het Open Nederlands Kampioenschap Zwemmen op de korte baan (25 meter) in Tilburg. Op de 50 vrij veroverde zij een 62e plaats en op de 100 vrij zwom ze naar een 87e positie.
Om aan dit kampioenschap te mogen deelnemen moeten zwemmers aan door de KNZB vastgestelde limieten voldoen. Deze limieten zijn redelijk streng dus een zwemmer die zich plaatst heeft al een prestatie van formaat geleverd. Sam IJzerman van de Geul, zwemmend in de categorie meisjes senioren, had zich op de 50 en de 100 vrij geplaatst.
Laura 't Lam en Aaike de Tender van De Geul hebben vorig weekend meegedaan aan de Nationale Junioren en Jeugdkampioenschappen zwemmen korte baan. Laura 't Lam werd in de categorie meisjes junioren 2 24e bij de 50 meter vrij en 18e bij de 100 meter vrij. In de categorie jongens junioren 2 had Aaike de Tender zich weten te plaatsen voor de 100 school en de 200 school. Op de 100 school werd hij 18e en op de 200 school tikte hij als 17e aan.