• Eén van de loopgroepen van Passaat in actie.
• Eén van de loopgroepen van Passaat in actie.

AV Passaat start voorjaarsloopgroep

papendrecht • Atletiekvereniging Passaat uit Papendrecht start binnenkort weer een voorjaarsloopgroep voor de beginnende loper. Op zaterdag 5 januari is er een informatiebijeenkomst in Papendrecht.

Dit is elk jaar een groot succes, mede dankzij een deskundig en enthousiast begeleidingsteam Met het beproefde trainingsprogramma van 20 weken kan men de Lenteloop in Papendrecht (5 km of 10 km prestatieloop) op 8 juni 2019 zonder problemen lopen.

De trainers stellen het trainingsschema voortdurend bij aan het niveau van iedere deelnemer. Daartoe formeren zij diverse groepen met gegarandeerd voor iedereen een geschikt niveau. Elke groep wordt ook begeleid door ervaren lopers.

Informatiebijeenkomst

Zaterdag 5 januari 2019 om 10.00 uur is er een informatiebijeenkomst in het clubgebouw van Passaat in sportpark Oostpolder aan de Andoornlaan 38 in Papendrecht. Het gaat dan over de trainingsopbouw, medische aspecten, blessurepreventie, kleding en hardloopschoenen. Bij het hardlopen zijn geschikte schoenen het belangrijkste. Een deskundige van Runnersworld legt uit hoe kan worden bepaald welk type hardloopschoen geschikt is. Een verkeerd type leidt vrijwel zeker tot blessures.

De trainingen zijn op zaterdagmorgen om 9.30 uur en op dinsdag- en donderdagavond om 20.00 uur. Zaterdag 12 januari 2019 om 09.30 uur start de eerste looptraining.

Voor meer informatie kan men mailen naar loopgroep.avpassaat@gmail.com of langskomen.