null
null Foto:

Seniorenraad breidt werkgebied uit naar heel Molenlanden

molenlanden • De Seniorenraad van Giessenlanden breidt haar werkgebied met ingang van 1 januari 2019 uit naar Molenlanden. De raad is op zoek naar leden vanuit de straks voormalige gemeente Molenwaard.

"In de aanloop naar de herindeling van Molenwaard en Giessenlanden hebben beide gemeenten afgesproken dat ze de goede dingen van elkaar overnemen. De Seniorenraad is één van die goede dingen", vertelt mr. Arie Slob van de Seniorenraad Giessenlanden.

Nieuw fenomeen
In het Molenwaardse deel van de nieuwe gemeente Molenlanden is de Seniorenraad een nieuw fenomeen. In Giessenlanden functioneert de Seniorenraad al enkele tientallen jaren. Het adviesorgaan levert gevraagd en ongevraagd advies aan het gemeentebestuur over kwesties die op senioren betrekking hebben. Het gaat dan vooral om onderwerpen op het gebied van gezondheidszorg, vervoer, wonen en welzijn in het algemeen.

De Seniorenraad is nu op zoek naar leden vanuit het Molenwaardse gebied van de nieuwe gemeente. Mr. Arie Slob: "Tot voor kort bestond de Seniorenraad in Giessenlanden uit vertegenwoordigers vanuit alle dorpen, maar dat laten we nu los. De raad wordt anders onwerkbaar groot. We zoeken als aanvulling naar vier of vijf mensen uit het Molenwaardse deel van de gemeente Molenlanden."
De eerste klus voor de Seniorenraad van de gemeente Molenlanden wordt een toetsing van het collegeprogramma van het nieuwe gemeentebestuur. Voor meer informatie of aanmelding kunnen belangstellenden contact opnemen met mr. Arie Slob via mrarieslob@hetnet.nl of 0183-581331. Slob heeft het voorzitterschap van de Seniorenraad onlangs overgenomen van Gijs Krielaart.


Ouders Isra vinden gouden wikkel

alblasserdam • Omdat BoekStart dit jaar 10 bestaat, heeft de Bibliotheek AanZet Gouden Wikkels verstopt in de oranje BoekStart-koffertjes. Op vrijdag 21 december kwam baby Isra (3 maanden) samen met haar moeder haar BoekStart-koffertje ophalen. Dit koffertje is op zich al leuk, maar voor Isra werd het nog leuker. Zij vond namelijk de gouden wikkel.

Isra kreeg daarom een prachtig prijzenpakket ter waarde van 50 euro uitgereikt in de bibliotheek van Alblasserdam. Bibliotheekmedewerker Nasrien overhandigde de prijs aan Isra en haar moeder. Baby Isra lag heerlijk te slapen tijdens de prijsuitreiking, en dus nam mama Hellime het pakket enthousiast in ontvangst. Ze gaat thuis meteen beginnen met voorlezen.
Ouders die naar de bibliotheek komen en hun baby lid maken, ontvangen het oranje BoekStart-koffertje. In dit gratis koffertje zitten een paar leuke boekjes en veel handige tips om voorlezen nóg leuker te maken. Tussen 15 oktober en 30 november zaten er een aantal gouden wikkels verstopt in de koffertjes. Alle gelukkige vinders, onder wie Isra, hebben een verrassingspakket ter waarde van 50 euro gewonnen. Dit pakket werd uitgereikt in de bibliotheek.
BoekStart is een landelijk programma dat het voorlezen van baby's en jonge kinderen bevordert. Kinderen die al op een jonge leeftijd in aanraking komen met boeken, ontwikkelen een voorsprong waar ze hun hele leven voordeel van hebben.