Afbeelding
Foto:

UWV ziet in regio kansen voor de detailhandel

regio • Het aantal WW-uitkeringen in de arbeidsmarktregio's Drechtsteden, Gorinchem en Rijnmond samen is nagenoeg stabiel. Dat meldt het UWV.

Drechtsteden en Gorinchem kennen momenteel een krappe arbeidsmarkt; ook in de detailhandel. Er zijn minder werkzoekenden en meer nieuwe vacatures. Werkgevers kunnen hun vacatures vervullen door kansen te bieden aan 50-plus werkzoekenden en zij-instromers. Met banenmarkten en speedmeets zoekt het UWV samen met de werkgever oplossingen voor de krapte in de detailhandel.

Lichte daling

Eind november 2018 verstrekte het UWV in de arbeidsmarktregio's Drechtsteden, Gorinchem en Rijnmond 27.994 WW-uitkeringen. Dit is een daling van 0,3% ten opzichte van een maand eerder. Deze daling is kleiner dan het landelijk gemiddelde van 0,9%.

Onder het gemiddelde

Het WW-percentage (het aantal WW-uitkeringen ten opzichte van de beroepsbevolking) is in Drechtsteden (2,7%) en Gorinchem (2,1%) lager dan het Nederlands gemiddelde (3,0%). Het WW-percentage van Rijnmond (3,2%) ligt wel bijna op het niveau van het landelijk gemiddelde.

De daling met 20,7% komt over het voorbije jaar vooral door afname van de WW-uitkeringen in de sectoren zorg & welzijn, industrie, uitzendbedrijven en zakelijke diensten. De procentuele afname is het grootst in de bouwnijverheid.