• Adrie en Adrie van Tol met burgemeester Paans.
• Adrie en Adrie van Tol met burgemeester Paans. Foto: Peter Stam

Echtpaar Van Tol 65 jaar getrouwd

alblasserdam • Adrie van Tol (85) en Adrie van Tol-Kroon (84) uit de Groene Zoom in Alblasserdam zijn maandag 10 december 2018 65 jaar getrouwd.

Burgemeester Jaap Paans ging maandag bij het briljanten echtpaar, dat nog steeds zelfstandig woont, op bezoek. Na zijn felicitatie namens het gemeentebestuur, overhandigde de burgervader een bos bloemen als cadeau.

Meneer Van Tol werd geboren in een huis aan de Koolsingel in Alblasserdam. Deze straat lag achter de Oranjestraat, in de buurt van de Polderstraat. Mevrouw werd geboren in Graafland in Groot-Ammers. De twee leerden elkaar in het Damdorp kennen. De ene Adrie werkte als melkboer en de andere Adrie werkte op de Havenstraat in de huishouding. "Ze maakte wel eens een praatje als ze langskwam. En ze spaarde voor de zending de doppen van melkflessen. Die doppen bracht ik bij haar langs. Daar was zij blij mee en ik had weer een praatje," vertelt meneer.

In 1953 gaven Adrie en Adrie elkaar het jawoord in het oude gemeentehuis van Alblasserdam. Het echtpaar kreeg twee zoons en een dochter en heeft inmiddels vijf kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen.

Meneer werkte eerst onder meer als groenteboer, melkboer en bakker en broodbezorger en daarna in de verzinkerij van Clement in Alblasserdam. Daarna ging hij tot aan de VUT aan de slag bij machine- en koffieautomatenfabriek De Jong in Sliedrecht. Tot slot was meneer tien jaar hulpkoster in de Grote Kerk aan het Cortgene. Mevrouw zorgde in al die jaren voor het huishouden en de opvoeding van de kinderen.

Het echtpaar hoopt het briljanten jubileum aanstaande zaterdag, in het bijzijn van de familie, in Alblasserdam te vieren.