Verder lopen voor halte Qbuzz

regio • Het regende maandagochtend klachten over de nieuwe dienstregeling van de nieuwe vervoersmaatschappij Qbuzz. Zie het artikel hiernaast.
Een iets andersoortige klacht, dat reizigers verder dan voorheen moeten lopen voor een verbinding, wordt beaamd door woordvoerder Susan Zethof van Qbuzz. "Dat heeft te maken met onze filosofie dat we sommige verbindingen sneller wilden maken, vooral naar grote steden. Daardoor hebben we ervoor moeten kiezen om enkele haltes over te slaan. Heel veel reizigers gaan er door deze verandering op vooruit, helaas zijn er ook mensen die iets verder moeten lopen voordat ze bij hun halte zijn."


Winnaars en leuke reacties Winterfair

kinderdijk • De Winterfair van vorige week in partycentrum De Klok in Kinderdijk is goed bezocht en kon rekenen op veel leuke reacties.
Het gewicht raden van het fruit is gewonnen door Joke Slob. Zij schatte het gewicht op 8,67 kilo. Het werkelijke gewicht was 8,565 kilo. De naam van de uil was Tycho. Dat betekent geluk. Dit was bijna goed geschreven en geraden door Anna Slagboom. Het aantal walnoten was 173. Zowel Cees van der Vlist als Pim Geurts zaten er met 175 stuks het dichtst bij. De bezoekersprijs, een taart, was voor Ciska Heijs.
De raad- en winspellen zijn mede mogelijk gemaakt door Partycentrum De Klok, het winterfaircomité en de taarten zijn aangeboden door Bakker Stam uit Kinderdijk.


Opbrengst collecte

alblasserdam • De onlangs gehouden collecte voor de Alzheimer stichting heeft in Alblasserdam 1224,46 euro opgebracht.


Hoop voor Albanië: Kerstkaarten en oliebollen

papendrecht • Dit jaar gaat de werkgroep Papendrecht van de stichting Hoop voor Albanië voor het dertiende jaar weer kerstkaarten bezorgen.
Vorig jaar werden er ongeveer 8000 kaarten bezorgd met de hulp van ruim zestig vrijwilligers. Vanaf begin december kan men in de Papendrechtse kerken en christelijke boekhandel Sjaloom een envelop afhalen en gevuld met Kerstkaarten weer inleveren. De uiterlijke inleverdatum is woensdag 19 december. Het tarief is 50 eurocent per kaart, waarbij de volledige opbrengst ten goede komt van het project voor weeskinderen in Maliq in Albanië.
Om het jaar af te sluiten kan men bij Hoop voor Albanië ook oliebollen en appelbeignets bestellen. Iedereen die dat wil kan via email een bestelling plaatsen. Op 31 december staan de bestellingen klaar in de garagebox van Kees Verheul aan de Pieter Zeemanlaan 112 of bij Cees Buijk aan de Schoolstraat 17. Voor meer informatie of bestellingen: j.aiedema@freeler.nl.


Oliebollen Excelsior op nieuwe plek

alblasserdam • De oliebollenkraam van muziekvereniging Excelsior Alblasserdam staan dit jaar op een andere plaats. Op maandag 31 december staat de kraam van 09.00 tot 16.00 uur op de Van Hogendorpweg, op de parkeerplaats tegenover de winkels. Voor meer informatie: www.facebook.com/excelsioralblasserdam.nl.