CKC Kinderdijk door winst aan kop

alblasserdam • CKC Kinderdijk heeft de koppositie gepakt in de competitie door te winnen van DVD '69 uit Hendrik Ido Ambacht.
Met dezelfde opstelling als de twee vorige keren ging het achttal van Kinderdijk van start en binnen 3 minuten was er al een voorsprong van 2-0. De eerste tien minuten van de eerste helft was Kinderdijk sterk in zowel de verdedigende rebounds als aanvallende. In drie minuten tijd scoorde Kinderdijk daarna vijf keer mede door een afstandschot van Bram Rouppé en een mooie doorloopbal van Lisanne de Jonge. Halverwege de eerste helft was er een comfortabele voorsprong voor CKC. 10-3. Met de rust was DVS '69 goed teruggekomen. 13-10. Met deze stand had iedereen van Kinderdijk minimaal één keer gescoord.
Na de thee schoot de tegenstander de eerste bal in de korf. Ondanks de vele pogingen en aanvallen had Kinderdijk de eerste zes minuten moeite met scoren. Met nog 18 minuten op de klok scoorde Max Donkervoort direct na een time out door middel van een vrije bal de 15-11. Ondanks dat Simone Hoek niet topfit was scoorde ze 10 minuten voor tijd haar vijfde doelpunt. Daarmee bracht ze de stand op 20-15. In de laatste minuten werd er door beide ploegen nog een aantal keer gescoord en was de eindstand 23-20.

Cadeau voor G-team vv Papendrecht

papendrecht • Het Wielercomité van Papendrecht heeft zaterdag, voorafgaand aan de derby tussen vv Papendrecht en Drechtstreek, het cadeau van de Wielerronde overhandigd aan het G-team van vv Papendrecht.
Ieder jaar wordt er door het wielercomité een goed doel uitgekozen die ondersteund wordt door verkopen tijdens de wielerronde. Tevens hebben de bedrijven Jeugdkeeper.nl en Macron, beide leverancier van de producten, dit jaar een extra steentje bijgedragen. Voor aanvang van de derby tussen vv Papendrecht en vv Drechtstreek mocht het G-team het veld op komen wat op zich al een feest was, en het werd nog veel leuker. Op hetzelfde moment werd er door Michel Zegelaar, voorzitter Stichting Wielercomité Papendrecht en enkele vrijwilligers, diverse cadeaus overhandigd aan het G-team.

Uitmuntend weekend DES '72

papendrecht • Het was weer een uitmuntend weekeinde voor handbalvereniging DES '72 uit Papendrecht. Opvallend was de wederopstanding van de C-jeugd, die de koploper De Treffers pootje lichtte.

Na het verlies van vorige week met dubbele cijfers, stond aan het einde van de wedstrijd de stand andersom. Er werd gewonnen met 6-14. Zowel de heren senioren 1 alsmede de heren A-jeugd hadden een gemakkelijke wedstrijd. Heren senioren 1 won met 39-23 tegen de rode lantaarndrager Rijnsoever. De heren junioren wonnen met 33-23 tegen Saturnus '72 uit Ridderkerk. Door deze overwinningen behielden beide teams hun koppositie. De E-jeugd won ook haar wedstrijd tegen Saturnus '72 met 7-11. Zij staat nu op een vierde plaats. De F-jeugd won ook dit weekeinde weer. Zij won in een hele spannende wedstrijd van Twist met één puntje verschil. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter stond er een 7-8 voorsprong op het scorebord. Heren 2 behaalde dit weekeinde zijn eerste punten door met 22-22 gelijk te spelen tegen de Treffers. Het enige team dat dit weekeinde verloor was de D-jeugd. Na de winst van vorige week moest zij deze nu laten aan Conventus uit Zwijndrecht. Zij verloor met 16-12.