• Marianne Glashouwer.
• Marianne Glashouwer. Foto:

Lezing over kerst en Chanoeka

papendrecht • Op dinsdag 18 december is er in Papendrecht een lezing met Marianne Glashouwer, werkzaam bij stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover zij spreekt is: Kerst en Chanoeka. De bijeenkomst vindt plaats in de Elimkerk aan de P.C. Hooftlaan 178 in Papen-drecht. De aanvang is om 15.00 uur en de toegang is gratis.
December is een bijzondere maand. De donkerste maand van het jaar. We hebben behoefte aan licht en warmte en er zijn mensen die deze maand met alle feestdagen de moeilijkste van het jaar vinden. Als zij kijken naar anderen die met elkaar zijn, dan voelen zij zich juist in deze tijd eenzaam. Maar het is het ook voor velen een vreugdevolle tijd omdat op 25 en 26 december gevierd wordt dat Jezus is geboren.
Israël viert ook een Lichtfeest in december, namelijk Chanoeka. Wereldwijd brandt dan in de huizen van Joodse families de negenarmige kandelaar, de Chanoekia. Het Hebreeuwse woord Chanoeka betekent Inwijding. Het gaat om de reiniging en herinwijding van de tweede Tempel in het jaar 165 voor Christus.