Closeup of businesswoman typing on laptop computer
Closeup of businesswoman typing on laptop computer Foto: Stockfoto

Drechtsteden wint zaak ict-fraudeur opnieuw

drechtsteden • Ook in hoger beroep is de regio Drechtsteden in gelijkgesteld in de rechtszaak tegen een ICT-fraudeur. Dat blijkt uit de uitspraak van het Gerechtshof Den Haag vorige week.

De ingehuurde ict-specialist die tot 2014 werkzaam was bij de regio Drechtsteden was betrokken bij de aanschaf van ict-apparatuur.

Steekpenningen

Hij heeft samengespannen met de leverancier van hardware-servers, waardoor de aanbestedingsregels zijn geschonden. Hierdoor was er geen sprake meer van eerlijke concurrentie en heeft Drechtsteden een te hoge prijs betaald voor de apparatuur. De inhuurkracht werd door de leverancier betaald voor 'bewezen diensten'.

Half miljoen euro

De Rechtbank Rotterdam oordeelde in 2016 al dat de inhuurkracht onrechtmatig heeft gehandeld jegens Drechtsteden en veroordeelde hem tot betaling van ruim 500.000 euro. De inhuurkracht ging tegen de uitspraak in hoger beroep.

Hoger beroep

In hoger beroep heeft het Gerechtshof Den Haag nu hetzelfde geoordeeld als de Rotterdamse rechtbank in 2016.

De gemeenten van de Drechtsteden, waaronder Papendrecht en Alblasserdam, hebben schade geleden waarvoor de inhuurkracht ruim 500.000 euro moet vergoeden.