Papendrecht-Drechtstreek
Papendrecht-Drechtstreek Foto: Richard van Hoek

Mooie dorpsderby zonder doelpunten

papendrecht • De dorpsderby tussen Papendrecht en Drechtstreek eindigde zoals ie begon: zonder doelpunten. Met die 0-0 kwam Papendrecht er wat bekaaid af.

Vaak zijn derby's niet om aan te gluren en gelden de exemplaren die in een brilstand eindigen doorgaans als 'extra slecht'. Beide negatieve superlatieven waren echter totaal niet van toepassing op deze editie van Papendrecht - Drechtstreek. Vooral Papendrecht legde prima voetbal op de mat, met veel vloeiende en snelle combinaties, goed positiespel en veel diepgang. Kortom: dynamisch. Het enige wat er aan ontbrak was de afronding. Juist op de momenten waarop een krachtig schot zou mogen worden verwacht, ontbraken vuur en venijn, waardoor Drechtstreek-doelman Joris Moesman nauwelijks serieus op de proef werd gesteld. Aan de overzijde van het veld had diens collega Roy Rijntjes het al evenmin druk. Halverwege de tweede helft kreeg hij pas zijn eerste serieuze test te verwerken toen Drechtstreek-spits Ties van Aggelen een venijnige schuiver van zijn voet liet vertrekken. De ook al foutloze goalie maakte zich knap meester over de bal.

Op het sfeervolle, drukbezochte en winderige sportpark Slobbengors nam Papendrecht meteen het initiatief en moest Drechtstreek zich noodgedwongen beperken tot verdedigen. Na 20 minuten uitstekend spel kregen zowel Koen Lighaam als Stephan Bravenboer de kans om de trekker over te halen. Het tweetal faalde. Negen minuten later overkwam dat ook Jay Luciano. Zijn te slappe inzet vormde een makkelijke prooi voor Moesman. Na de pauze bleef Papendrecht de bovenliggende partij , maar verloor het wel zijn dominantie. In de slotfase evenwel ontstonden er opnieuw ideale scoringskansen voor de thuisploeg. Koen Lighaam kopte over en Jay Luciano miste de rust om doeltreffend af te ronden. "Tja en dan blijft het 0-0", verzuchtte Koen Lighaam. "Daarmee hebben we onszelf te kort gedaan. We voetbalden namelijk prima. Da's overigens al een aantal wedstrijden zo. We slagen er steeds beter in om wat onze trainer Johan Sturrus van ons wil te vertalen op het veld.Er zijn in deze afdeling niet veel ploegen die beter spelen dan wij. Ik verwacht dan ook dat we zeker nog kunnen stijgen op de ranglijst." Drechtstreeks' rechtsback Jorn van Drimmelen - die een ijzersterk optreden liet zien- was dik tevreden met de 0-0 "Mooi resultaat toch", glimlachte hij. "We bleven over het algemeen goed overeind tegen een opponent die sterker is dan wij. Door die kracht van Papendrecht kwamen wij lastig aan voetballen toe. Dat kan gebeuren.Veel belangrijker is dat de sfeer binnen onze groep in positieve zin veranderd is. Iedereen wil weer knokken voor de ander. Daar heeft ons trainersduo Bart Toom/Leon van Dalen toch maar mooi voor gezorgd!"

Jan Timmer