Andy van Vugt velt Alblasserdam

alblasserdam • Waar zou Streefkerk staan zonder Andy van Vugt? Ook zaterdag was de scoorgrage spits weer eens goud waard voor zijn team.Van Vugt kopte en schoot tweemaal raak en was daarmee in zijn eentje verantwoordelijk voor de 1-2 overwinning. Alblasserdam stelde er een - fraaie- treffer van Glenn de Jong tegenover. "En dat was het wel zo'n beetje qua hoogtepunten", stelde Alblasserdam-trainer Dennis Schoonewil vast. "We speelden ondermaats. De damdorpers konden geen beroep doen op Leroy Naaktgeboren en Mahmut Erol, een dubbele absentie die zich deed voelen. "We waren in voetballend opzicht matig", vond Schoonewil. "Ik zat er zelfs aan te denke om een opticien te bellen: de helft van mijn ploeg leek wel kleurenblind: men speelde bal voortdurend naar iemand in een blauw shirt..." Streefkerk-coach Raymond Sponselee kon er niet mee zitten. "Die drie punten zitten lekker in de knip", glimlachte hij. "We wilden graag onze positie in de middenmoot wat verstevigen. Dat is lekker gelukt vandaag!"

De Zwerver faalt in Hardinxveld

hardinxveld • De Zwerver ging er zaterdag met een dikke 4-0 af in en tegen Hardinxveld. Dus had trainer Edward Knook er zwaar de pest in. "We begonnen goed en kregen kansen. Daarna was het over. De eerste twee goals kwamen voort uit blunders. Daarna misten we de volwassenheid om ons terug te knokken. Zo spelend is De Zwerver niets meer of minder dan een heel simpele derdeklasser." Het waren harde woorden aan het adres van een team dat bij aanvang van de competitie tot de grote titelfavorieten gerekend werd. De laatste weken maken de Kinderdijkers hun status van 'topploeg' echte allerminst waar. Kortom: tijd om de spiegel te gaan kijken en snel aan zelfbewustzijn te winnen. Komende zaterdag wacht een duel waarin dat kán: de dijkderby tegen Alblasserdam. Omdat ook de damdorpers afgelopen wedstrijd mager presteerden ligt een interessant duel voor de hand. Wéér verliezen is namelijk voor beide clubs geen optie.

Zwaarbevochten winst Smash '66

alblasserdam • De dames van Smash '66 uit Alblasserdam hebben zaterdag een zwaarbevochten 1-3 winst behaald op Sliedrecht Sport.

Smash had nog iets recht te zetten in Sliedrecht, vorige week werd namelijk in dezelfde sporthal en tegen hetzelfde team een wedstrijd verloren in de bekercompetitie. Ondanks dat er beter gevolleybald werd dan vorige week, keek Smash al snel tegen een kleine achterstand aan. Toen daar nog een serviceserie van 6 punten op rij overheen kwam, verloren de dames van Smash uiteindelijk met 25-20. In de tweede set ging het beter draaien aan de kant van Smash en werd er steeds verzorgder volleybal gespeeld. De passes kwamen goed aan bij spelverdeelster Britt van den Boogaard, die de aanvalsters goed kon bedienen. Serverend maakte Smash in de eindfase nog veel fouten, waardoor het toch nog spannend werd, maar Smash worstelde zich met een setstand van 28-26 naar de winst in de tweede set. In de derde set kon er ook serverend druk gezet worden, waardoor de dames van Smash nog meer grip op de wedstrijd kregen. Deze set werd met 25-18 gewonnen. De vierde set was het verzet van Sliedrecht Sport gebroken. Met name Eva Wessels kon aanvallend goed doorkomen en scoorde punt na punt, waardoor de set met 25-10 gewonnen werd en de wedstrijd met 3-1 gewonnen werd door de dames uit Alblasserdam.