donderdag 6 december

Koersbal in De Strevenaer
14:30, Streefkerk, De Strevenaer. Koersbal voor senioren.

The Bluebirds in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht treden op donderdag 6 december vanaf 20.15 uur The Bluebirds op. Zangeressen Elske DeWall, Krystl en Rachèl Louise vormen The Bluebirds. Zij brengen een ode aan de mooiste americana en country songs. Entree bedraagt 23,50 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

vrijdag 7 december

Kerstmarkt in de Elthetokerk
15:00, Alblasserdam, Elthetokerk. De Hervormde Elthetogemeente aan de Blokweerweg te Alblasserdam houdt op vrijdagmiddag 7 december van 15.00 tot ongeveer 20.00 uur en op zaterdag 8 december van 10.00 tot ongeveer 12.00 uur weer haar jaarlijkse kerstmarkt. Behalve een groot aanbod van vakkundig opgemaakte kerststukjes, (vanaf 5 euro) zijn er allerlei leuke kerstartikelen.

Actiemarkt Kleyburgplein
15:30, Nieuw-Lekkerland, Kleyburgplein. Op het Kleyburgplein in Nieuw-Lekkerland wordt vrijdag 7 december een actiemarkt gehouden. De organisatie is in handen van de stichting Christian Refugee Relief. Tijdens de markt, die om 15.30 uur start en om 22.00 uur is afgelopen, zijn er onder meer oliebollen, hamburgers en erwtensoep te koop. Verder zijn er een springkussen, een rad van avontuur, een schiettent en verkoop per opbod. Het Kleyburgplein is sfeervol ingericht met vuurkorven, zitplekjes en een groot aantal kramen. Opbrengst De opbrengst gaat naar Christian Refugee Relief.

zaterdag 8 december

Kerstmarkt in de Elthetokerk
15:00, Alblasserdam, Elthetokerk. De Hervormde Elthetogemeente aan de Blokweerweg te Alblasserdam houdt op vrijdagmiddag 7 december van 15.00 tot ongeveer 20.00 uur en op zaterdag 8 december van 10.00 tot ongeveer 12.00 uur weer haar jaarlijkse kerstmarkt.

Beurs voor verzamelaars
12:00, Alblasserdam, Landvast. In Landvast aan de Haven 4 in Alblasserdam wordt op zaterdag 8 december weer de maandelijkse verzamelaarsbeurs gehouden. Verzamelaars van munten, postzegels, sigarenbanden en dergelijke ontmoeten elkaar en breiden hun verzamelingen uit. De beurs is geopend van 12.00 tot 15.00 uur. Voor inlichtingen en reserveringen: 078-6156814.

Winterfair bij De Klok
14:00, Kinderdijk, De Klok. In partycentrum De Klok aan de Molenstraat 117 te Kinderdijk wordt op zaterdag 8 december van 14.00 tot 21.00 uur een winterfair gehouden. Er is koek en zopie, uilen kijken en er zijn raad- en winspelletjes te doen.

Groot Kerstconcert in Papendrecht
19:30, Papendrecht, Bethlehemkerk. In de Bethlehemkerk aan de Van der Palmstraat 1 in Papendrecht wordt op zaterdag 8 december een groot FamilieKerstconcert gehouden met het Inspire2liveChoir uit Alblasserdam (ruim 190 leden) o.l.v. Peter Overduin en het Oost Nederlands Mannenkoor (150 leden) o.l.v. Gezinus Veldman.
Verder werken aan deze avond mee sopraan Annelies Schep, organist André de Jager, pianist Gezinus Veldman aan de vleugel en het bekende trompetduo Arjan en Edith Post. Bijzonder verheugd is de organisatie met de medewerking van de bekende bariton Marco Bakker. De opbrengst van de avond is voor kankerbestrijding. In het bijzonder voor Support Casper van Prof. dr. Casper van Eijck. Toegangsprijs bedraagt 15 euro (5 euro voor kinderen tot en met twaalf jaar. Inlichtingen en kaarten: kaartverkoop@inspire2livemusic.nl of 06-40329257, bij de koorleden en 's avonds aan de kerk Ook voorverkoop bij Sjaloom aan de Veerpromenade 18 te Papendrecht. Zie ook www.inspire2livemusic.nl.

John Maasbach spreekt in De Schuilplaats
19:30, Papendrecht, De Schuilplaats. Op zaterdagavond 8 december spreekt John Maasbach in evangelische gemeente De Schuilplaats. Deze bijeenkomst start om 19.30 uur in het kerkgebouw van De Schuilplaats aan de Schooldwarsstraat 50 in Papendrecht. John Maasbach zal spreken over het thema dat Jezus Christus 'Nieuw Leven' geeft. Na afloop is er ruimte voor kennismaking en gesprek onder het genot van koffie en thee.

Excelsior Ontmoet Het GNTV
20:15, Papendrecht, De Willem. Het orkest van Muziekvereniging Excelsior uit Papendrecht en het Groot Niet Te Vermijden (GNTV) verzorgen op zaterdag 8 december vanaf 20.15 uur een optreden in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. Excelsior en het Groot wisselen elkaar af maar spelen ook veel nummers samen. Entree bedraagt 20 euro. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zondag 9 december

Verkoping in Lokaal76
13:00, Papendrecht, Lokaal76. Vanuit Lokaal76 aan het Westeind 78 in Papendrecht, boven café De Trap Af, wordt op zondag 9 december van 13.00 tot 16.00 uur een verkoping van Kerstcadeautjes gehouden. Lokaal76 wil ruimte bieden aan creatieve mensen die bijvoorbeeld een workshop willen geven, zodat ze kunnen kijken of hun idee aanspreekt. De opbrengst is voor de verkopers zelf, zij verkopen af en toe wat vanuit de hobby-sfeer. Het zijn allemaal kleine lokale aanbieders. Er worden ruim 1200 pop en rock-lp's van Sounds for Sure, mooie meubels en woonaccessoires uit de jaren vijftig, zestig en zeventig van Emporium Joeria verkocht en een kleine oplage handgemaakte zilveren sieraden van Marleen Fok. Pinnen is niet mogelijk.

Denise Jannah in Theater De Willem
14:30, Papendrecht, Theater De Willem. Denise Jannah treedt op zondag 9 december vanaf 14.30 uur op in een Matinee in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. Voorafgaand aan deze voorstelling is er ook een lekkere en gezellige High Tea. Aanvang 12.30 uur, entree bedraagt 15,75 euro. Kaarten voor de high tea kunnen tegelijk met de kaarten voor de voorstelling besteld worden, maar uiterlijk maandag 3 december. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

Zangdienst in Papendrecht rond 50 jaar nieuwe psalmberijming
17:00, Papendrecht, Morgensterkerk. In De Morgenster aan de Muilwijckstraat 1 te Papendrecht wordt op zondagmiddag 9 december om 17:00 uur een zangdienst gehouden rond 50 jaar nieuwe psalmberijming.

maandag 10 december

PCOB Nieuw-Lekkerland
14:00, Nieuw-Lekkerland, De Hoeksteen, Vonkstraat 13. PCOB Nieuw-Lekkerland houdt de kerstmiddag. Medewerking verleent het kleinkoor Leatare. De deuren gaan om 13.30 uur open. Ook niet-leden zijn welkom. Info: Annie Stam, 0184-681836.

dinsdag 11 december

De Zonnebloem Nieuw-Lekkerland 25 jaar
11:00 uur, Nieuw-Lekkerland, 't Waellant. De Zonnebloem afdeling Nieuw-Lekkerland viert het 25-jarig bestaan in de grote zaal van 't Waellant, samen met gasten en vrijwilligers. 's Morgens reikt de Rabobank een cheque uit voor de organisatie en wordt een aantal jubilerende vrijwilligers in het zonnetje gezet.

Luisterclub Popmuziek uit de vorige eeuw
14:00, Alblasserdam, SWA. De luisterclub voor oudere liefhebbers van popmuziek uit de vorige eeuw, komt op dinsdagmiddag 11 december van 14.00 tot 16.00 uur weer bij elkaar in het gebouw van de Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) aan het Cortgene 20 in Alblasserdam. Er wordt muziek gedraaid die het waard is om nog eens van te genieten en te luisteren en de deelnemers kunnen steeds hun mening geven, vragen stellen en ideeën aandragen. De toegang is gratis, wel graag even aanmelden via 078-2021220.

Kerstwandeling en kerstmarkt in Streefkerk
17:00, Streefkerk. Middenstandsvereniging Streefkerk houdt een kerstmarkt. Tot 21:00 uur staan er ruim 40 kramen met onder meer kleding, woonaccessoires, kerstspullen en eten en drinken. Nieuw is een kerstwandeling bij kaarslicht door Streefkerk, waarbij deelnemers het kerstverhaal kunnen ervaren en beleven. Deze is opgezet door het Tentweekteam en muziekvereniging OKK. De start is tussen 18:45 en 19:15 uur vanaf het grasveld bij De Bongerd. Langs de met kaarslicht verlichte route wordt het kerstverhaal verteld en uitgebeeld. In de kerk brengt OKK kerstliederen. Bij de start van de kerst staat een wensboom. In deze boom kunnen mensen een wens plaatsen voor mensen die een steuntje kunnen gebruiken. In de winkels in Streefkerk kunnen mensen nu al een wens achterlaten die op 11 december in de wensboom komt te hangen.

woensdag 12 december

Koersbal en spelmiddag in Strevenaer
9:45, Streefkerk, De Strevenaer. Koersbal voor senioren. Vanaf 14.00 uur is er een spelmiddag voor senioren.

Aan Tafel MFC Maasplein
Waardeburgh en Smile organiseren iedere woensdag van 12.00 tot 13.30 uur 'Aan Tafel' in het MFC Maasplein, een gezamenlijke maaltijd voor senioren. Een driegangenmenu kost 6,50 euro (exclusief consumpties). Aanmelden kan tot uiterlijk de maandag van te voren bij de receptie van zorgcentrum De Waard via 078-6921515. Meer informatie: www.waardeburgh.nl/aantafel bij MFC Maasplein.

Lezing over de wolf
19:30, Papendrecht, Streeknatuurcentrum. In het Streeknatuurcentrum van de Natuur- en Vogelwacht, aan de Matenaweg 1 in Papendrecht, wordt op woensdagavond 12 december een lezing gehouden over de wolf. Al enkele jaren is komst van de wolf in Duitsland, Nederland en België bekend. In welke mate zal deze trend zich voortzetten? Hoe kunnen wij om gaan met de komst van de wolf in Nederland? Dick Klees van de zoogdierenvereniging en actief bij 'Wolven in Nederland') vertelt over de levenswijze, ecologie en verspreiding van de wolf. Entree bedraagt 2,50 euro.

Bijbelstudie over het nieuwe Jeruzalem door Esther Noordermeer
20:00, Alblasserdam, Jozua. Evangelische gemeente Jozua organiseert op woensdag 12 december een bijbelstudieavond met Esther Noordermeer uit Wijngaarden. Het thema is de komst van het nieuwe Jeruzalem. De avond begint om 20:00 uur. Vanaf 19:45 uur inloop met koffie in het gebouw van Jozua, Ampèrestraat 4 te Alblasserdam.