• Ruud en Nel Korteland voor hun nieuwe zaak aan de Coornhertstraat.
• Ruud en Nel Korteland voor hun nieuwe zaak aan de Coornhertstraat. Foto: Bert Bons

Plan voor Van Wijngaarden/Vorm-locatie

papendrecht • De gemeente Papendrecht is achter de schermen druk bezig om samen met 'marktpartijen' een nieuwe invulling te geven aan het gebied waar nu het kantoor van Vorm Bouw en garagebedrijf Van Wijngaarden staat.

Ook de opslagruimte en werkplaats van rijwielhandel Korteland zou betrokken worden bij het plan voor herontwikkeling van dit gebied. Korteland heeft tevergeefs geprobeerd om een vergunning te verkrijgen voor het openen van een winkel aan de Coornhertstraat. De mededelingen over de herontwikkeling van het gebied werden gedaan door wethouder Arno Janssen, die vragen beantwoordde van commissielid J. van der Linden van D66. Van der Linden had uit betrouwbare bron vernomen dat er geen vergunning gaat komen voor Korteland, zo vertelde hij woensdagavond tijdens de vergadering. Hij vroeg aan PAB-wethouder Janssen of dit zo was en of er een oplossing gaat komen voor de impasse. Korteland wil immers graag een nieuwe vestiging openen aan de Coornhertstraat.

Van der Linden herinnerde wethouder Janssen tevens aan de verkiezingsbelofte van het PAB, dat er een oplossing voor het dossier Korteland zou komen.

Wethouder Janssen reageerde woensdagavond door te stellen dat er geen vergunningaanvraag gedaan is door Korteland en dat het overleg van de gemeente met ondernemers altijd gericht is op het vinden van oplossingen.

De wethouder vertelde verder dat er niet alleen onderhandelingen zijn over herontwikkeling van Vorm Bouw en garagebedrijf Van Wijngaarden, maar ook met 'mensen rondom Korteland'.

Wethouder Janssen: "Er lijkt zich een andere oplossing te presenteren. Ik hoop daarover binnenkort meer te kunnen melden, mogelijk half december of eind december al."

Het gebied dat herontwikkeld gaat worden, ligt grofweg tussen de Constantijn Huygenslaan, de Coornhertstraat, de Vondellaan en de Veerweg en is ongeveer 10.000 vierkante meter groot.