• Echtpaar Sterrenburg met burgemeester Paans.
• Echtpaar Sterrenburg met burgemeester Paans. Foto: Bert Bons

Echtpaar Sterrenburg 50 jaar getrouwd

alblasserdam • Echtpaar Peter en Mien Sterrenburg uit Alblasserdam viert deze week hun vijftigjarig huwelijk.

De officiële dag was op woensdag 28 november Op donderdag 29 november kwam burgemeester Jaap Paans langs om te feliciteren en op zaterdag 1 december wordt het feest gevierd met familie en vrienden.

Mien (76) en Peter (73) leerden elkaar kennen in de bus naar Kampen. Er werd daar een jaarlijkse dag van de theologische school gehouden en de bus pikte her en der bezoekers op. Nadat eerst Mien was ingestapt in Alblasserdam, voegde Peter zich in Langerak bij het gezelschap. Ze kregen verkering en trouwden in 1968. Uit hun huwelijk zijn zes kinderen en achttien kleinkinderen voortgekomen.

Ze woonden eerst langs de Oost-Kinderdijk en de Merwedestraat, maar inmiddels genieten ze alweer enkele tientallen jaren van huis aan de Schaepmanstraat in Alblasserdam. In zijn werkzame leven heeft Peter als productmaker gewerkt bij de Graafstroomfabriek en als broodverbeteraar bij Damco Bakkerij in Vlaardingen.

Peter houdt van tuinieren, was kerkenraadslid, rijdt op de Shuttle van Waardeburgh en brengt maaltijden rond voor Tafeltje. Tevens is hij raadslid namens de ChristenUnie. Zijn vrouw heeft twintig jaar lang eten rondgebracht in De Wielen, was vrijwilliger bij De Zonnebloem en beheerde de verrassingspot bij de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Alblasserdam. "Als er ergens problemen waren of er was iets te vieren, dan gingen we erheen. Ik heb er altijd van genoten om dit te doen", blikt mevrouw Sterrenburg terug.