• Archieffoto van Papendörfer Musikanten.
• Archieffoto van Papendörfer Musikanten.

Doorstart Papendörfer Musikanten

papendrecht • Die Papendörfer Musikanten hebben een doorstart gemaakt met een nieuwe dirigent, Sebastian Petersen, en met nieuwe leden.

Het eerste optreden vindt plaats op donderdag 6 december 2018 van 14.30 tot 16.00 uur in de PUP Up feesttent op de Markt te Papendrecht.

Hartstilstand

Twee jaar geleden heeft Jaap Kooijman, de oprichter en de Kapelleider, nadat hij op een repetitieavond in september op de fiets huiswaarts keerde, een hartstilstand gekregen. Doordat hij snel is gereanimeerd, is hij er nog goed van af gekomen. Maar de Kapel kon hij niet meer leiden en dirigeren.

Moeilijke tijd

Het was moeilijk om een nieuwe Kapelleider te vinden, zeker omdat er weinig Egerländer kapellen in de buurt zijn. Dat heeft Die Papendörfer Musikanten leden gekost. "Maar nadat we een fantastische Kapelleider en nieuwe leden hebben gevonden, hebben we een doorstart kunnen maken", meldt Joan de Wekker, secretaresse van Die Papendörfer Musikanten.

Eigenlijk had de kapel zich in september dit jaar willen presenteren op de Markt, maar vanwege het gezinsdrama wat toen plaatsvond, werd die dag afgelast.

Er is nu gekozen om de eerste presentatie van de doorgestarte Papendörfer Musikanten te laten plaatsvinden op donderdag 6 december.

Volgend jaar, op 16 januari 2019, wordt er afscheid genomen van oprichter en oud-dirigent Jaap Kooijman.