woensdag 28 november

Groot Papendrechts Dictee
20:00 uur, Papendrecht, PuP, Marktplein. De Sectie Letteren van de St. Culturele Raad Papendrecht en Lionsclub Alblasserwaard Souburgh verzorgen weer een Groot Papendrechts Dictee, deze keer in de PuP op het Marktplein. De Papendrechtse schrijfster Bianca Nederlof schreef de tekst. De presentatie van het dictee is opnieuw in handen van Bert Lock en Piet Kaptein is zoals gewoonlijk de juryvoorzitter. Elke inwoner van de Drechtsteden en Alblasserwaard die ouder is dan 16 jaar kan zich per mail aanmelden bij het secretariaat van de St. Culturele Raad Papendrecht, Wendy van der Hoeven (w.vdhoeven@papendrecht.nl). Deelname is gratis. Bij inschrijving graag naam, adres en leeftijd vermelden. Aanmelden is mogelijk tot 21 november 2018.

donderdag 29 november

Huis van de Waard
13:30, Nieuw-Lekkerland, Huis van de Waard, Pand 83, Planetenlaan 83. Inloop tot 16.30 uur voor een kopje koffie, praatje, spelletje en creatief met papier voor Kerst. Van 16.30 tot 19.00 uur: eten koken en samen eten. Drie gangen voor 4 euro.

The Road Of Life
20:15, Papendrecht, theater De Willem. Bjurre Potters en Dagmar van Wijngaarden zijn pas 16 en 17 jaar oud en hebben nu al hun eerste muziekalbum gemaakt. Hun concert van The Road Of Life gaat over het pad dat iedereen bewandelt in het leven. Het duo zingt over avontuur, liefde, maar ook afscheid. Het genre is pop, met verschillende invloeden van andere muziekstijlen. Dagmar en Bjurre maken dit voor hun profielwerkstuk van het VWO, maar ze willen het groter aanpakken. Daarom hebben ze besloten om de opbrengst van dit concert te schenken aan Stichting Leerorkest Drechtsteden. Ze worden ondersteund door een band. Entree: 7,50 euro.

vrijdag 30 november

Pink Floyd Project met Bert Heerink
20:15 uur, Papendrecht, theater De Willem. De Pink Floyd project is een band die de legendarische optredens van de band in herinnering roept. De huidige toernee, Acoustic Echoes - The Dutch Years, legt de nadruk op akoestische versies van alle beroemde hits uit de geschiedenis van Pink Floyd. De grote band, met onder andere zangers Bert Heerink en Chris Mustamu, speelt een intiem concert in een verrassend nieuw jasje. Entree: 29,50 euro, inclusief consumptie.

zaterdag 1 december

Winterfair
10:00, Papendrecht, De Schor. In gebouw De Schor aan het Bosch 6 in Papendrecht wordt op zaterdag 1 december van 10.00 tot 16.00 uur een sfeervolle winterfair gehouden. Er zijn verschillende stands: verkoop van hippe tassen, rompertjes, glazen kerstballen, winter-cadeautjes, groendecoraties, armbandjes, kunst, brocante, serviesgoed, tweedehands speelgoed, boeken, en nog veel meer. Er worden lekkere hapjes geserveerd en er is koffie en thee, warme chocomel met overheerlijke taart of een lekkere lunch. De opbrengst gaat naar Stichting SHIF (Sure House Initiative Foundation), een schoolproject in Oeganda.

Top 2000 Live
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht wordt op zaterdag 1 december vanaf 20.15 uur de Top 2000 Live uitgevoerd. Elk jaar wordt het fenomeen groter: de Top 2000 aller tijden. Op de radio, maar ook in het theater. De Top 2000 Live band tourt heel december door het land met een ruime greep uit de 2000 mooiste liedjes aller tijden. En zoals altijd trapt de band af in Papendrecht. Wat ooit startte als de huisband van Frits Spits is nu een grootse, indrukwekkende live show. Een geweldig theaterconcert met onder andere bandleader Nick Bult en zangeres Tjindjara (Jeans, The Bodyguard, The voice Of Holland).
Entree bedraagt 26 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

Spiders from Mars in Wapen Alblasserdam
21:00, Alblasserdam, Het Wapen. Spiders from Mars, een Bowie tributeband, verzorgt op zaterdagavond 1 december vanaf 21.00 uur een optreden voor Vestzaktheater Biggelmee in het Wapen van Alblasserdam aan de Dam 24. Sinds hun oprichting eind januari 2016, direct na het overlijden van David Bowie, hebben ze er al aardig wat optredens op zitten. Ze nemen bezoekers mee op een twee uur durende 'Journey through time and space', met een breed repertoire Bowie songs: hits én wat minder bekend werk, maar altijd onmiskenbaar Bowie. Entree bedraagt 3 euro voor leden en 6 euro voor introducées. Meer informatie: www.facebook.com/biggelmeevzt.

zondag 2 december

Eén voor één dienst over Filippenzen
12:59, Papendrecht, Elimkerk. In de Elimkerk aan de P.C. Hooftlaan 178 in Papendrecht wordt op zondag 2 december vanaf 12.59 uur weer een één voor één dienst gehouden. Anita Stigter zal spreken over de Filippenzenbrief in de bijbel. Het is de laatste zondag van een serie over deze brief, waarin onder meer 'Meer van God' centraal stond. Het tienerkoor Forever verzorgt muzikale medewerking.

Jeroen Schipper en de Boegiemanband
14:30, Papendrecht, Theater De Willem. Jeroen Schipper en de Boegiemanband komen op zondag 2 december vanaf 14.30 uur een optreden verzorgen in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papenrecht. Jeroen Schipper is schrijver van kinderboeken en -liedjes en hij werkt ook mee aan Sesamstraat. Samen met zijn band speelt hij het programma Swingen Als Een Kangoeroe. Dat is een wervelstorm van spetterende liedjes, bedacht vanuit de belevingswereld van het kind, een verrassend muzikaal avontuur. Lekker meezingen en dansen in een vrolijke show die swingt als een kangoeroe. Voor de gelegenheid speelt Jeroen ook een paar Sinterklaasliedjes. En de Goedheiligman is zo'n fan van Jeroen, dat hij speciaal voor de gelegenheid na de voorstelling met zijn Pieten in de foyer van het theater aanwezig is. Entree bedraagt 12 euro. Voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar en duurt zestig minuten (zonder pauze). Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

Lammert Kamphuis komt naar Papendrecht
15:00, Papendrecht, tent op Marktplein. Filosoof en schrijver Lammert Kamphuis komt op zondag 2 december naar de PuP-tent op de Markt om een lezing te brengen aangaande zijn bestseller Filosofie voor een weergaloos leven die verschenen is bij zijn uitgever De Bezige Bij. Kamphuis gaf les op verschillende scholen en is een veelgevraagd spreker op congressen en festivals en zijn boek oogstte veel loftuitingen. In Filosofie voor een weergaloos leven laat Lammert Kamphuis zien dat filosofie minder onbegrijpelijk en hoogdravend is dan we vaak denken. In achttien prikkelende stukken toont hij hoe zowel eeuwenoude als hedendaagse denkers je kunnen bijstaan in het alledaagse leven. Deze bundel biedt troost, geeft rust, verrijkt vriendschappen, creëert begrip voor andersdenkenden en leidt tot meer plezier in je werk. Laat je verrassen door deze toegankelijke manier van filosoferen, en ga zelf aan de slag!' De toegang voor deze is vrij, de entree is open om 14.30 uur en Lammert begint zijn verhaal om 15.00 uur.

Themadienst Zie je mij?
17:00, Alblasserdam, Ichthuskerk. Zondag 2 december vanaf 17.00 uur is er een themadienst in de Ichthuskerk aan het Scheldeplein 2 te Alblasserdam met het thema Zie je mij? Spreker is Gilbert Thera, die zijn medewerking namens Compassion verleent. Dit is ook de organisatie waarvoor gemeentelid Bart Verweij volgend jaar afreist naar Uganda voor een muskathlon. Hij zal hier tijdens de dienst meer over vertellen. Jongerenkoor One Voice uit Ridderkerk zal muzikale medewerking verlenen aan deze dienst. Er is oppas aanwezig.

maandag 3 december

Cameretten Comedy Night
20:00, Papendrecht, De Markt. In het kader van PUP organiseren Theater De Willem en de Culturele Raad Papendrecht een stand-up comedy festival in de tent van de schaatsbaan op de Markt. Cabaretiers Fuad Hassen en Victor Luis van Es, voormalig finalisten van het Cameretten Cabaret Festival, laten je gieren van het lachen, opgejaagd door MC Vincent Geers. Kaarten zijn gratis, maar het aantal stoelen is beperkt, dus wie het eerst komt, die het laatst lacht! Entree gratis. Voor meer informatie: www.theaterdewillem.nl.

dinsdag 4 december

Bibliotheek Papendrecht: Digitaal Inloopspreekuur
15:00, Papendrecht, Bibliotheek Papendrecht. Vanaf 7 mei is er elke maandag van 15.00 tot 17.00 uur een digitaal inloopspreekuur in Bibliotheek Papendrecht. Hier kan iedereen gratis binnenlopen met vragen over het gebruik van internet en digitale media.
Wil je meer weten over het internet of heb je vragen over e-readers, tablets of digitale media? Heb je vragen over smartphones, de Bibliotheekapps of het cursusaanbod? Kom op maandag naar het digitaal inloopspreekuur in Bibliotheek Papendrecht. Vanaf 7 mei ben je elke maandag van 15.00 tot 17.00 uur welkom. Een deskundig begeleider is aanwezig om al je vragen te beantwoorden. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Je kan zo binnenlopen!

woensdag 5 december

Aan Tafel MFC Maasplein
12:00, Alblasserdam, Maasplein. Waardeburgh en Smile organiseren iedere woensdag van 12.00 tot 13.30 uur 'Aan Tafel' in het MFC Maasplein, een gezamenlijke maaltijd voor senioren. Een driegangenmenu kost 6,50 euro (exclusief consumpties). Aanmelden kan tot uiterlijk de maandag van te voren bij de receptie van zorgcentrum De Waard via 078-6921515. Kijk op www.waardeburgh.nl/aantafel bij MFC Maasplein.

Spelmiddag in De Strevenaer
14:00, Streefkerk, De Strevenaer. Spelmiddag voor senioren.

donderdag 6 december

Koersbal in De Strevenaer
14:30, Streefkerk, De Strevenaer. Koersbal voor senioren.

The Bluebirds in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht treden op donderdag 6 december vanaf 20.15 uur The Bluebirds op.
Zangeressen Elske DeWall, Krystl en Rachèl Louise vormen The Bluebirds. Zij brengen een ode aan de mooiste americana en country songs. De drie powervrouwen die hun sporen individueel hebben verdiend in de Nederlandse muziekscene besloten hun krachten te bundelen toen ze elkaars liefde voor countrymuziek ontdekten. Geïnspireerd door de hitserie 'Nashville' en het album 'Trio' van Dolly Parton, Linda Ronstadt & Emmylou Harris brengen The BlueBirds in intieme setting hun liedjes, begeleid door een goede band. Het publiek beleeft country klassiekers en minder bekende liedjes van artiesten als de Dixie Chicks, Alison Krauss, June Carter en Shania Twain. Ook eigen werk van The BlueBirds zal te horen zijn, catchy, driestemmig en persoonlijk, zoals dat hoort in dit genre.
Drie sterke persoonlijkheden met een eigen sound, vormen een bijzondere eenheid. Entree bedraagt 23,50 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

vrijdag 7 december

Actiemarkt Kleyburgplein voor Christian Refugee Relief
15:30, Nieuw-Lekkerland, Kleyburgplein. Op het Kleyburgplein in Nieuw-Lekkerland wordt vrijdag 7 december een actiemarkt gehouden.
De organisatie is in handen van de stichting Christian Refugee Relief. Tijdens de markt, die om 15.30 uur start en om 22.00 uur is afgelopen, zijn er onder meer oliebollen, hamburgers en erwtensoep te koop. Verder zijn er een springkussen, een rad van avontuur, een schiettent en verkoop per opbod. Iedereen is van harte welkom om de markt te bezoeken. Het Kleyburgplein is sfeervol ingericht met vuurkorven, zitplekjes en een groot aantal kramen.
Opbrengst De opbrengst gaat naar Christian Refugee Relief. Deze stichting zet zich door middel van groepsreizen en hulptransporten in om vluchtelingen een helpende hand te bieden. Momenteel is de stichting actief op het eiland Lesbos. Het geld wat deze avond opgehaald wordt zal deels worden besteed aan onze kersthulpmissie naar kamp Moria op Lesbos.

zaterdag 8 december

Winterfair bij De Klok
14:00, Kinderdijk, De Klok. In partycentrum De Klok aan de Molenstraat 117 te Kinderdijk wordt op zaterdag 8 december van 14.00 tot 21.00 uur een winterfair gehouden.
Er is koek en zopie, uilen kijken en er zijn raad- en winspelletjes te doen. Er is een speciale winterfairaanbieding, die alleen geldig is op 8 december: een bordje friet, een snack en een consumptie is dan verkrijgbaar voor 5 euro.