Zwaarbevochten winst PKC op DOS

papendrecht • De korfballers van PKC/SWKGroep hebben zaterdag een zwaarbevochten 30-25 winst geboekt op DOS'46.

Het was niet alleen een belangrijke winst op een naaste concurrent in de Korfbal League, maar ook een revanche van het eigen team op de belabberde prestatie van vorige week, toen er kansloos verloren werd bij Fortuna in Delft.
Zaterdag scoorde PKC aanmerkelijk meer tegen een fysiek spelende tegenstander. Met name in de eerste helft lieten de Papendrechtse korfballers zich meeslepen in deze strijd en werd te weinig het eigen spelletje gespeeld. Trainer Daniël Hulzebosch, in het verleden actief voor DOS'46, verscheen regelmatig aan de zijlijn om zijn ploeg te coachen. Ruststand was 15-15. In de tweede helft liep PKC onverstoord uit naar 30-25 bij het eindsignaal. Laurens Leeuwenhoek en Richard Kunst, vorige week stonden ze nagenoeg droog, scoorden respectievelijk negen en vijf keer en namen daarmee bijna de helft van de totale PKC-productie voor hun rekening.

Dames 1 Smash verliezen opnieuw

alblasserdam • De dames van volleybalvereniging Smash; 66 uit Alblasserdam hebben vrijdagavond verloren van naaste concurrent WIK uit Groot-Ammers.
Ook dit team staat, net als de dames van Smash '66, in de top 3 van de 1e Klasse B. De dames van Smash kwamen goed uit de startblokken in de eerste set. Er werd goed geserveerd, mooie aanvallen opgebouwd en ook blokkerend werden er punten gemaakt. Het klopte aan de kant van Smash en de set werd met 25-18 binnengehaald.
In de tweede set begon Smash met een aantal fouten, waardoor het al snel tegen een achterstand aankeek. Hierdoor kon WIK langzaam in hun spel kon komen. Ook serverend kwam Smash onder druk te staan door de goede services van WIK en zo konden de gasten langzaam uitlopen. WIK won de set met 25-19.
De volgende twee sets zakten de dames van Smash verder weg en konden niet meer op het goede niveau van de eerste set terugkomen. Ook de derde en de vierde set verloren de dames met 25-16 en 25-15.

Dammers doen goede zaken

alblasserdam • Damvereniging Alblasserdam heeft in de zesde ronde van de tweede klasse nationale competitie goede zaken gedaan door met 1-4 de uitwedstrijd tegen Hazerswoude 2 te winnen. Hierdoor stijgen de Alblasserdammers naar een gedeelde derde plaats. Overwinningen waren er voor Rien Visser, Ruben Groenendijk, Marcel van der Most en Thomas Mouthaan.