• Een Qbuzz.
• Een Qbuzz. Foto: QBuzz

Qbuzz: beter OV in de Drechtsteden

regio • Vanaf 9 december verzorgt Qbuzz het busvervoer in Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem en het treinvervoer op de MerwedeLingelijn.

Qbuzz introduceert een vernieuwd, fijnmazig Openbaar Vervoer-netwerk met verbeterde en snellere verbindingen, persoonlijker afgestemde dienstverlening, meer comfort en meer aandacht voor duurzaamheid.

De basis van het openbaar vervoer in de regio Drechtsteden-Molenlanden-Gorinchem wordt vanaf 9 december gevormd door zeven hoogwaardige ovverbindingen (HOV): drie R-netlijnen en vier snelBuzzlijnen. Deze HOV-bussen leggen langere afstanden af op doorgaande routes met minder haltes. Dit zorgt voor een kortere reistijd, minder kans op vertraging, grotere betrouwbaarheid en meer reiscomfort.

Op veel plaatsen waar R-net en snelBuzz gaat rijden worden nieuwe, comfortabele haltes met extra voorzieningen, zoals overdekte stallingen voor de fiets, gebouwd.

Naast R-net en de snelBuzz introduceert Qbuzz ook de stadsBuzz en de buurtBuzz. Om reizigers nog persoonlijker van dienst te zijn, biedt Qbuzz individuele vervoersdiensten zoals de Deur-halte-taxi, de bestelBuzz en de deelfiets. Wie niet zelfstandig naar een halte kan komen, belt één uur voor vertrek de Deur-halte-taxi en wordt naar de dichtstbijzijnde halte gebracht.

Met het oog op een duurzame toekomst introduceert Qbuzz in 2019 steeds meer elektrische bussen, om te beginnen in Gorinchem en de Drechtsteden. Dit is goed nieuws voor de leefbaarheid én het klimaat. Nog meer goed nieuws voor de reizigers is de komst van een groot aantal extra comfortabele bussen met luxere stoelen, meer beenruimte, opklaptafels, snelle wifi en USB-aansluitingen.

Door een slimme mix van R-net en snelBuzzlijnen is Rotterdam vanuit de Drechtsteden beter bereikbaar. Alblasserdam en Papendrecht krijgen een snelle rechtstreekse busverbinding naar Utrecht. In de loop van 2019 stapt heel Drechtsteden over op elektrische bussen.

q www.qbuzz.nl/dmg