Afbeelding
Foto:

Symposium over vrijwilligerswerk

drechtsteden • Het Vrijwilligershuis Drechtsteden organiseert op donderdag 29 november een symposium over het belang van vrijwilligerswerk.

Want waar zouden sportverenigingen, scholen, ziekenhuizen, maatschappelijke organisaties, musea, poppodia, speeltuinen, verpleeghuizen, festivals en nog heel veel meer, zijn zonder vrijwilligers? Tijdens het symposium zijn onder andere deskundigen Lucas Meijs en Tim 'S Jongers aanwezig.

Vrijwilligerswerk is volop in beweging. Wat zijn de ontwikkelingen en trends? En wat maakt meedoen gelukkig? Onder andere Lucas Meijs, hoogleraar strategische filantropie/vrijwilligerswerk aan de Erasmus Universiteit en Tim 'S Jongers, coördinator PEP Kenniscentrum en vrijwilligerssteunpunt in Den Haag zijn aanwezig. Kees Thies is de gastheer van de avond. Het symposium, dat de titel 'Meedoen maakt gelukkig!' heeft gekregen, is van 19.00 tot 22.00 uur in het Dordts Museum. Iedereen is van harte welkom.

Hoge hoed

Wethouder Peter Heijkoop is aanwezig bij de start van het symposium. Lucas Meijs, Tim 'S Jongers en Kees Thies betrekken de aanwezigen actief bij de verschillende onderdelen. Vragen en aandachtspunten kunnen op papier in de hoge hoed van Kees Thies.

Tussen de bedrijven door komen verschillende Dordtse vrijwilligers aan het woord. Er is gelegenheid tot netwerken. Koffie en thee staan klaar, live-muziek is aanwezig.

Voor meer informatie over vrijwilligerswerk, kunnen belangstellenden contact opnemen met Fokje Bosma, coördinator Vrijwilligershuis Drechtsteden, via telefoonnummer 078-2000223 of f.bosma@vrijwilligershuisdrechtsteden.nl. Aanmelden voor het symposium wordt gewaardeerd.