Feest in bibliotheek van Alblasserdam

alblasserdam • In de bibliotheek van Alblasserdam aan het Wilgenplein wordt op vrijdag 14 december van 17:00 tot 22:00 uur een feestavond gehouden.

"Het is donker en stil buiten, maar in Bibliotheek Alblasserdam gaan de spotjes en de muziek aan, de tl-verlichting uit en maken we het gezellig", meldt de bibliotheek over deze activiteit.

Back to the future

Het thema is Back to the future: van de jaren 50 tot nu. "In 65 jaar gebeurt namelijk veel: van de oprichting van Bibliotheek Alblasserdam tot de bibliotheek die we nu zijn met alle boeken en activiteiten. Daarom verbinden we het verleden, heden én de toekomst van Bibliotheek Alblasserdam tijdens leuke activiteiten."

Snert lezen

Er is Snert lezen met Smile om 17.00 uur: geniet van een lekkere bak snert terwijl de mooiste verhalen worden voorgelezen. Ook is er een hoorspel in een nieuw jasje: theaterlezen. Verder Scrabble meets Wordfeut en 'Zing Nederlands Met Me'. Een taal leren gaat zingend een stuk makkelijker. Iedereen die Nederlands wil leren/Nederlandse klassiekers wil zingen is hier van harte welkom. Het repertoire bestaat uit liedjes uit de oude doos.

Fototentoonstelling

Verder wordt de fototentoonstelling Alblasserdam in de jaren 50 om 19.00 uur geopend en is er een greenscreen, waarin men zich kan wanen in het Alblasserdam van 65 jaar geleden.

Dit is nog niet alles, maar de rest is nog even een verrassing. Het Kaasmes sponsort onder andere de hapjes deze avond en natuurlijk staat er koffie, thee en fris voor bezoekers klaar. Entree is gratis.