donderdag 22 november

Wandeltocht door de Alblasserwaard
09:45, Nieuw-Lekkerland, Kleyburghplein. Wandelsportvereniging Nooigedacht organiseert op donderdag 22 november een wandeltocht van 7 kilometer door de Alblasserwaard. Het vertrek is om 09.45 ur vanaf Plein 10 aan het Kleyburghplein in Nieuw-Lekkerland. Het vertrek is om 09.45 uur en aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie: secreteris@wsvnooitgedacht.nl.

Huis van de Waard
13:30 uur, Nieuw-Lekkerland, Huis van de Waard, Pand 83, Planetenlaan 83. Inloop tot 16.30 uur voor een kopje koffie, praatje,spelletje en creatief met hout en/of papier voor Kerst.

Lezing over de wereld van de waterbouw
20:00 uur, Alblasserdam, gebouw De Haven, Ieplaan 9. Bas de Goeij en Remco van de Ven, vrijwilligers van het Baggermuseum in Sliedrecht, houden een lezing voor de Historische Vereniging West-Alblasserwaard. Onderwerp: De wondere wereld van de waterbouw. Het verleden, het heden en de toekomst wordt met beelden tijdens de lezing verteld; de mens en zijn machines. De avond is toegankelijk voor leden en niet-leden. De toegang is gratis.

De Leeuwerik houdt vogelshow
20:00, Nieuw-Lekkerland, De Bark. Vogelvereniging De Leeuwerik houdt op donderdag 22, vrijdag 23 en zaterdag 24 november voor de zestigste keer een vogelshow. De tentoonstelling wordt gehouden in clubgebouw De Bark aan de Veerweg. Bezoekers kunnen een kijkje nemen bij verschillende kleurkanaries, een verscheidenheid aan tropische vogels en diverse grote en kleine parkieten. Er wordt een speciale hoek ingericht met verschillende vogelsoorten, die door de leden te koop worden aangeboden. Tijdens de vogelshow zal het Rad van Avontuur regelmatig draaien en kunnen er mooie prijzen worden gewonnen. Op de zaterdag draait het rad in de middag speciaal voor de kinderen. Het prijzenpakket wordt hier uiteraard op aangepast. De vogelshow kan worden bezocht op donderdag van 20.00 tot 22.00 uur, op vrijdag van 20.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Thomas Acda in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Thomas Acda treedt op donderdag 22 november vanaf 20.15 uur op in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht.
Sinds er een einde kwam aan de weergaloos succesvolle samenwerking met Paul de Munnick heeft Thomas Acda het eigenlijk te druk gehad: muziek schrijven voor musicals als De Marathon en All Stars, zelf een hoofdrol spelen in Anatevka en ook nog een boek schrijven (Onderweg Met Roadie), probeer daar nog maar eens een cabaretvoorstelling tussen te fietsen. Maar nu is er dan toch genoeg ruimte in zijn hoofd voor ene prachtige voorstelling: Motel. Samen met oude kompaan en gitarist David Middelhoff vertelt Acda een geestig verhaal vol avonturen en liedjes over vriendschap, de dood, liefde en nog veel meer.
Entree bedraagt 25 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie: www.theaterdewillem.nl.

vrijdag 23 november

Bingoavond in dorpshuis De Beemd
20:00, Oud-Alblas. Bingocommissie Oud-Alblas houdt weer een bingoavond. Later binnenlopen mag ook. Er zijn prijzen te winnen; voor de laatste ronde is er een grotere prijs.

Openbare bijeenkomst SGP Papendrecht
20:00 uur, Papendrecht, Augustinusschool, P.J. Troelstrastraat 98. Tweede-Kamerlid Roelof Bisschop van de SGP houdt een lezing over het onderwerp 'SGP (in)tolerant of niet'. De entree is gratis.

De Leeuwerik houdt vogelshow
20:00, Nieuw-Lekkerland, De Bark. Vogelvereniging De Leeuwerik houdt op donderdag 22, vrijdag 23 en zaterdag 24 november voor de zestigste keer een vogelshow. De tentoonstelling wordt gehouden in clubgebouw De Bark aan de Veerweg. De vogelshow kan worden bezocht op donderdag van 20.00 tot 22.00 uur, op vrijdag van 20.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Bingo in Oud-Alblas
20:00, Oud-Alblas, De Beemd. Vrijdag 23 november is er weer een bingoavond in Dorpshuis De Beemd in Oud-Alblas. De balletjes gaan om 20.00 uur rollen. Later binnenkomen is geen probleem. De toegang is gratis en tot 20.30 is het eerste kopje koffie voor rekening van de bingocommissie.

Rot Op Met Je Geraniums in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht wordt op vrijdag 23 november vanaf 20.15 uur 'Rot Op Met Je Geraniums' uitgevoerd.
Legendarische Motions-zanger Rudy Bennett, acteur/schrijver Maarten Spanjer en presentator Arno Smit keren terug naar de nostalgische jaren 50 en 60. Aan de hand van aanstekelijke, herkenbare hits uit die tijd. Soms om naar te luisteren, soms om lekker mee te zingen. De livemuziek wordt afgewisseld met enkele korte verhalen, herinneringen en foto's. Rode draad: de opstandigheid van de 'bofkontengeneratie'. Ze waren eigenwijs in de nozemtijd, opstandig in de swinging sixties. En nu? Gaan ze nu als pensionado's achter de geraniums zitten? Rot op met die geraniums!
In de foyer wordt een expositie opgesteld door Museum RockArt. De expositie bestaat uit bijzondere affiches, gitaren, cd's, lp's en boeken uit de Nederlandse popgeschiedenis vanaf de jaren 50 tot heden.
Entree bedraagt 24 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 24 november

Boekenmarkt Ichthuskerk
09:00, Alblasserdam, Ichthuskerk. Zaterdag 24 november zal de jaarlijkse boekenmarkt van de Ichthuskerk worden gehouden. Van 09:00 tot 14:00 uur is iedereen welkom aan het Scheldeplein in Alblasserdam. De boekenmarkt is inmiddels een begrip in de regio met wellicht het grootste aanbod tweedehands boeken. Naast boeken zullen er ook lp's, cd's en dvd's, spellen en puzzels worden verkocht. Nieuw dit jaar zijn de tijdschriftpakketten. Op het plein voor de kerk zullen oliebollen worden gebakken. In de kerk is er gelegenheid om een 'aangekleed' kopje koffie of thee te drinken.

De Leeuwerik houdt vogelshow
20:00, Nieuw-Lekkerland, De Bark. Vogelvereniging De Leeuwerik houdt op donderdag 22, vrijdag 23 en zaterdag 24 november voor de zestigste keer een vogelshow. De tentoonstelling wordt gehouden in clubgebouw De Bark aan de Veerweg. De vogelshow kan worden bezocht op donderdag van 20.00 tot 22.00 uur, op vrijdag van 20.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Sint en kluspieten op bezoek bij Hornbach
10:00 uur, Alblasserdam, Hornbach. Kinderen mogen komen knutselen in een kinderwerkplaats met Sinterklaasthema. Onder professionele begeleiding kunnen ze een stokpaardje maken. De goedheiligman en zijn kluspieten zijn aanwezig van 12.00 tot 14.00 uur Kinderen kunnen met hen op de foto. De Kinderwerkplaats is geschikt voor kinderen tussen de vier en tien jaar oud. Voor alle materialen wordt gezorgd. Deelname is kosteloos en inschrijven vooraf is niet nodig. Kijk voor meer informatie op de website: www.hornbach.nl/kinderwerkplaats.

Rayen Panday in De Willem
14:30, Papendrecht, theater De Willem. Rayen Panday is een cabaretier die de laatste jaren snel carrière maakt. Hij is snel, grappig, en heeft wat te vertellen. Sinds hij het Groninger Studentencabaret won, is hij vaste kracht van het Comedy Café en Comedytrain. Zijn vorige voorstelling Niet Verder Vertellen was voor het Papendrechtse publiek de eerste kennismaking met Rayen, nu is er Fenomeen, een actueel en muzikaal cabaretprogramma waarin geen onderwerp wordt geschuwd. Entree: 18,50 euro.

Paul Henshaw in Biggelmee
21:00, Alblasserdam, Wapen van Alblasserdam. Paul Henshaw verzorgt op zaterdag 24 november voor Biggelmee een optreden in het Wapen van Alblasserdam aan de Dam 24. Met zijn band The Scientific Simpletons speelde hij met The Levellers, The Feeling, UB40 en Fun Lovin Criminals. Met zijn laatste album Fishing for Owls toert hij door heel Europa. Zaal gaat open om 21:00 uur. Entree bedraagt 6 euro (3 euro voor leden op vertoon lidmaatschapskaart). Voor meer informatie: www.facebook.com/biggelmeevzt.

zondag 25 november

Ozcan Akyol aan de meet van PUP
14:00, Papendrecht, Marktplein. Zondag 25 november geeft de alom bekende schrijver, columnist en opiniemaker Ozcan Akyol het startschot voor de culturele manifestatie Pop Up Papendrecht (PUP). Op uitnodiging van de Culturele Raad Papendrecht (CRP) zal de man uit 1984 en van Turkse origine van 14.00 tot 16.00 uur een bij voorbaat sprankelende en enerverende causerie houden. Akyol gaat het woord voeren in de tent van de ijsbaan op De Markt, die twee weken lang een oord van cultuur zal zijn. Als schrijver maakte Ozcan naam en faam met zijn romans 'Eus'(2012) en 'Turis' (2016), waarin een van de thema's het ontworstelen aan de eigen roots is. Ozcan is een vaste columnist bij onder andere Algemeen Dagblad en Nieuwe Revu. Hij schuift als opiniemaker vaak aan de tafel bij De Wereld Draait Door en Pauw. Alle ingrediënten worden op de middag van 25 november uit de kast gehaald om de bezoekers een warme bijeenkomst te garanderen. De toegang is gratis.

dinsdag 27 november

Huis van de Waard
13:30, Nieuw-Lekkerland, Huis van de Waard, Pand 83, Planetenlaan 83. Inloop tot 16.30 uur voor een kopje koffie, praatje,spelletje en creatief met papier voor Kerst.

woensdag 28 november

Huis van de Waard
09:30, Nieuw-Lekkerland, bibliotheek, Raadhuisplein 1. Handwerkcafé tot 11.45 uur. Voor iedereen die handwerken leuk vindt of dit wil leren.

Spelmiddag in De Strevenaer
14:00, Streefkerk, De Strevenaer. Spelmiddag voor senioren.

donderdag 29 november

Huis van de Waard
13:30, Nieuw-Lekkerland, Huis van de Waard, Pand 83, Planetenlaan 83. Inloop tot 16.30 uur voor een kopje koffie, praatje, spelletje en creatief met papier voor Kerst. Van 16.30 tot 19.00 uur: eten koken en samen eten. Drie gangen voor 4 euro.

Huis van de Waard
13:30, Nieuw-Lekkerland, Huis van de Waard, Pand 83, Planetenlaan 83. Inloop tot 16.30 uur voor een kopje koffie, praatje, spelletje en creatief met papier voor Kerst. Van 16.30 tot 19.00 uur: eten koken en samen eten. Drie gangen voor 4 euro.

The Road Of Life
20:15, Papendrecht, theater De Willem. Bjurre Potters en Dagmar van Wijngaarden zijn pas 16 en 17 jaar oud en hebben nu al hun eerste muziekalbum gemaakt. Hun concert van The Road Of Life gaat over het pad dat iedereen bewandelt in het leven. Het duo zingt over avontuur, liefde, maar ook afscheid. Het genre is pop, met verschillende invloeden van andere muziekstijlen. Dagmar en Bjurre maken dit voor hun profielwerkstuk van het VWO, maar ze willen het groter aanpakken. Daarom hebben ze besloten om de opbrengst van dit concert te schenken aan Stichting Leerorkest Drechtsteden. Ze worden ondersteund door een band. Entree: 7,50 euro.

vrijdag 30 november

Pink Floyd Project met Bert Heerink
20:15 uur, Papendrecht, theater De Willem. De Pink Floyd project is een band die de legendarische optredens van de band in herinnering roept. De huidige toernee, Acoustic Echoes - The Dutch Years, legt de nadruk op akoestische versies van alle beroemde hits uit de geschiedenis van Pink Floyd. De grote band, met onder andere zangers Bert Heerink en Chris Mustamu, speelt een intiem concert in een verrassend nieuw jasje. Entree: 29,50 euro, inclusief consumptie.