Afbeelding
Foto: Politie

Jongeren ruimen troep eiergooien bij Kofschip zelf op

papendrecht • Bij basisschool 't Kofschip in Papendrecht hebben twee wijkagenten drie jongens betrapt op het gooien van eieren tegen de school.

In samenspraak met Bureau Halt is besloten om de jongens maandag de troep zelf op te laten ruimen.


Bekeuring bij controle fietsverlichting

alblasserdam/papendrecht • Tijdens een grote controle op fietsverlichting is dinsdagochtend in Papendrecht en Alblasserdam één bekeuring uitgedeeld.

Dat meldt de politie. Tientallen fietsers hadden hun verlichting in orde. Acht fietsers zijn gewaarschuwd om hun verlichting te verbeteren en er is één proces verbaal uitgeschreven.


Vier aanhoudingen en 700 Cobra's

papendrecht • De politie in Papendrecht heeft afgelopen donderdag vier mannen aangehouden voor handel in illegaal vuurwerk. Bij huiszoekingen werd een partij van 700 Cobra's gevonden. Het was het resultaat van een wekenlang onderzoek.

Eind september kochten twee jongens een partij illegaal vuurwerk in met de intentie deze door te verkopen. Enkele dagen na hun inkoop hadden ze een afspraak voor een verkoop. Deze verkoop verliep echter niet zoals ze verwacht hadden. Onder bedreiging van een taser en vuurwapen moesten zij de twee dozen met vuurwerk afstaan.

De jongens deden aangifte van deze 'ripdeal', waarop de politie in Papendrecht een onderzoek startte. Dit bracht de politie op het spoor van een handel in illegaal vuurwerk in Papendrecht en omstreken. Vier personen werden afgelopen donderdag aangehouden. Bij de huiszoekingen werd een partij van 700 Cobra's in beslag genomen.


Betonrot in balkons en galerijen Sterflat

papendrecht • Vanwege betonrot in de galerijen en balkons van de Sterflat aan de Vrijheer van Eslaan in Papendrecht, worden deze week de galerijen en balkon gestempeld.

Dat meldt de vereniging van eigenaren van de Vrijheer van Eslaan 61-499. De ingrijpende maatregel van het stempelen is nodig om de constructieve veiligheid van de flat te waarborgen. De flat is halverwege de jaren zestig van de vorige eeuw gebouwd en omvat 220 woningen.
De betonrot werd geconstateerd tijdens de vanuit de overheid verplichte onderzoeken. Met name de conditie van galerijzijde is zorgelijk, waardoor in samenspraak met de gemeente Papendrecht is besloten om alle galerijen te onderstempelen. Het gaat hierbij om ongeveer 1400 stempels, waarmee het draagvermogen ondersteund moet worden, zodat de veiligheid gewaarborgd kan worden. Deze werkzaamheden worden deze en komende week uitgevoerd.
Deze maatregel gaat gepaard met de nodige overlast voor de bewoners van het complex. Denk hierbij aan; smallere galerijen, verplaatste containerruimte en een onaantrekkelijk uiterlijk van het complex. Deze maatregel zal duren tot het moment dat de galerijen zijn gerenoveerd en de veiligheid opnieuw is aangetoond.