• Drie leden van de CRP: Joke Boer (rechts), Cuna Rupert (midden) en Wens Rupert.
• Drie leden van de CRP: Joke Boer (rechts), Cuna Rupert (midden) en Wens Rupert.

Culturele Raad kijkt uit naar PUP

Veelzijdig evenement op de Markt

papendrecht • In een tent op de Markt in Papendrecht vindt van zaterdag 24 november tot en met zondag 9 december het nieuwe evenement Pop Up Papendrecht plaats, ofwel PUP.

Het moet een feest worden voor alle leeftijden, met uiteenlopende optredens en activiteiten. Initiatiefnemer van dit feest is de Culturele Raad Papendrecht (CRP). Voorzitter Joke Boer en bestuursleden Cuna Rupert en Wens Rupert zijn trots op het programma en op de samenwerking die dit evenement mogelijk maakt.

Best gedurfd

Sinds het voorjaar is Joke Boer voorzitter van de Culturele Raad Papendrecht. 'Er gebeurt in Papendrecht al veel op het vlak van cultuur maar toch was dit een mooi moment om dat nog eens extra te onderstrepen', aldus Joke, Cuna en Wens.

"Zo ontstond het idee om een evenement te houden waar voor elke Papendrechter iets te beleven is, van jong en iets ouder tot senior. Dat is best gedurfd want je weet natuurlijk nooit precies wat aanslaat. Maar het programma loopt uiteen van lekker eten en Sinterklaassurprises maken tot muziek, cabaret, theater, filosofie en humor. We zijn er van overtuigd dat iedereen hier wel iets leuks tussen vindt."

Sprankelend

"We verwachten zelf bijvoorbeeld veel van de eerste Grote Papendrechtse PUPquiz waarbij teams van vier personen met elkaar strijden over de meest uiteenlopende onderwerpen, zoals Papendrecht toen en nu, actualiteit, sport, media en muziek", vervolgt Joke.

"Hopelijk groeit de quiz uit tot een traditie, zoals dat ook is gebeurd met het Groot Papendrechts Dictee, dat ook tijdens PUP wordt gehouden. We kijken ook uit naar de indrukwekkende multimediapresentatie van de vermaarde beroepsavonturier, ultraloopster, schrijfster en fotograaf Jolanda Linschooten. Zij toont haar ervaringen met onder meer het noorderlicht, bevroren rivieren en een Indianengemeenschap tijdens een tocht door een winters Canada in woord en beeld."

Filosofie

"Filosoof en schrijver Lammert Kamphuis laat ons sprankelend zien dat filosofie op uiteenlopende gebieden, van smartphone tot seks, nuttig kan zijn in ons alledaagse leven", vervolgt Joke.

"En de poppentheatervoorstelling Het boek van Sinterklaas is voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar en geweldige aanloop naar het Sinterklaasfeest."

Inspiratie opdoen

"Het zou helemaal mooi zijn als bezoekers inspiratie opdoen voor de Cultuurprijs Papendrecht 2019. Inwoners, mensen die hier werken en organisaties kunnen ideeën op cultureel gebied indienen en een bijdrage van 750 euro verdienen om hun plan uit te voeren. Denk aan een filmverhaal of een evenement. Een mooi voorbeeld van dat laatste is Pellerpop. Papendrechtse jongeren vonden het tijd voor zo'n festival, werkte hun plannen uit en maakten het tot een geslaagd evenement."

"Buiten de kwaliteit en de veelzijdigheid van het programma, is het mooi om te zien dat zo veel organisaties samenwerken om PUP mogelijk te maken. Zoals de Stichting Huiskamer Papendrecht en ondernemers, Tafelronde 140 Papendrecht, de gezamenlijke kerken, Theater De Willem en de gemeente."

"Al deze partners zijn enthousiast en dat gevoel willen we tijdens PUP graag overbrengen op het publiek!"

Informatie

Meer informatie over de Culturele Raad Papendrecht, de cultuurprijs en PUP is te vinden op de website www.cultureleraadpapendrecht.nl.

Een flyer met het volledige programma van PUP wordt huis-aan-huis verspreid in Papendrecht.