Eliza Faas en Timo winnen bij VVHP

papendrecht • Eliza Faas en haar hond Timo hebben dit weekend de bekerwedstrijd Distance Controll gewonnen bij de Vereniging van Hondenbezitters Papendrecht (VVHP).

Het weer zat de hondensporters mee. Een selectie van twaalf baasjes met honden namen deel aan de wedstrijd op het terreintje Hondendome in Papendrecht en mochten op deze ochtend laten zien hoe goed de honden de commando's aangeleerd hadden. Alle deelnemers kregen de kans om alle oefeningen los uit te voeren. Na afloop werd ieder zonder het behaalde resultaat naar huis gestuurd, de honden kregen na deelname een kluifje van de vereniging.
Distance Controll één van de moeilijkste onderdelen is van Sport en Spel, waar het vooral gaat om de concentratie van baas en hond. Geen van de honden behaalde de maximale 300 punten, maar verschillende waren er dicht bij. Eliza Faas en haar hond Timo behaalden 294 punten. Tweede werd Leendert Smit met Erin met zijn hond Erin met 291 punten. Derde werd Ingrid den Uijl met haar hond Seamus met 283 punten.