Toom leidt Drechtstreek naar winst

papendrecht • Na een bewogen week rond het ontslag van trainer Miguel Munoz heeft het eerste elftal van Drechtstreek de best denkbare reactie gegeven: 2-1 winst op Woudrichem.

"Er is als leeuwen gevochten", stelde interim-trainer Bart Toom tevreden vast. "Én er werd goed en gedisciplineerd gespeeld."

Op weg naar de eerste overwinning sinds weken moest Drechtstreek, dat Justin Blaauw - die de laatste weken in het derde elftal voetbalde omdat hij niet meer onder Miguel Munoz wilde werken- weer in de basis mocht begroeten, eerst een domper verwerken: een goal van Woudrichem-spits Duijzer in de 30e minuut. De Papendrechters zaten echter zo goed in de wedstrijd dat ze zich niet lieten ontmoedigen door de tegenvaller. Sterker nog: men kwam in het eerste bedrijf tot een aantal dikke scoringskansen. Na rust bleef het spelbeeld intact en viel vooral het uitstekende spel van A-junior Ties van Achelen op. De jonge linkshalf was de meest blinkende briljant in een elftal zonder zwakke schakels. Uiteindelijk leidde de Papendrechtse dadendrang tot de dik verdiende gelijkmaker van Jillroy Ruiz in de 75e minuut, snel gevolgd door de 2-1 van Harris Brzac.

"Uiteraard zijn we verschrikkelijk blij met dit resultaat", sprak Toom. "En ik vond het geweldig dat Miguel Munoz vanmiddag langs de lijn stond ondanks de grote teleurstelling die hij de voorbije week heeft moeten slikken. Echt grote klasse! Hij heeft me gezegd dat ie het elftal dit seizoen gewoon blijft volgen, uit en thuis. Dat geeft alleen maar aan hoe Miguel in elkaar steekt: een echte liefhebber én een fijn mens. Ik maak daar een diepe buiging voor."