Papendrecht zet dorp op de kaart

papendrecht • De afgelopen anderhalf jaar heeft een groep professionals uit het bedrijfsleven, met steun van de gemeente, vrijwillig gewerkt aan een platform om events en activiteiten in Papendrecht te promoten.

In Papendrecht zijn wekelijks bijzondere activiteiten te beleven voor jongere en oudere bewoners uit de Drechtsteden. Een woordvoerder meldt in een persbericht: "Veel Papendrechters en bezoekers van buitenaf zijn vaak niet op de hoogte van alle leuke activiteiten en daar willen wij graag verandering in brengen."

Ledschermen

'Papendrecht Verrast' toont op ledschermen en website een compleet en actueel beeld van Papendrechtse evenementen, activiteiten en uitjes. Hierbij is er aandacht voor alle doelgroepen, van jong tot oud, van inwoners tot dagtoeristen en bezoekers uit de West-Alblasserwaard.

Vanaf nu zijn alle activiteiten en evenementen vermeld in een actuele UITagenda (ook voor op mobiel) en worden er wekelijks bijzondere tips verzameld op www.papendrechtverrast.nl.

De UITagenda wordt ondersteund door drie ledschermen die de activiteiten en evenementen in Papendrecht aankondigen. Achter de schermen wordt gewerkt om de event-categorieën uit te breiden met het thema 'sport', en om papieren UIT-agendaflyers (voor in hotels, winkels, horeca) en een digitale maand- en jaarkalender te vervaardigen.

Gratis podium

'Papendrecht Verrast' geeft alle Papendrechtse organisaties en verenigingen een gratis podium om hun event te promoten en te ondersteunen.

De Stichting beschikt over een contentjournalist en een vormgever. 'Papendrecht Verrast' staat ook klaar voor advies en zet haar netwerk in voor organisaties die een event willen organiseren. Een recent voorbeeld is de succesvolle ondersteuning van en samenwerking met de organisatoren van Pellerpop.

De Stichting organiseert voor organisaties en personen die evenementen in Papendrecht (willen gaan) organiseren op 4 december een Magchiel Koekoek van de BOD-groep neemt de deelnemers mee in zijn ervaring rondom het organiseren van Breda Live, Dance Tours en Wantij Pop. De Gemeente geeft informatie over vergunningen en Papendrecht Verrast vertelt over hoe zij kunnen helpen. Daarnaast is er alle gelegenheid om vragen te stellen, ideeën uit te wisselen en te netwerken. Aanmelden kan via de website.

Meehelpen aan het initiatief van 'Papendrecht Verrast' kan door een evenement aan te melden, een tip door te geven of zelf te schrijven of vlogs over events in Papendrecht te maken. Ook stagelopen is mogelijk.

Betrokkenen

Achter 'Papendrecht Verrast' staat de Stichting Promotie Papendrecht. Een groep die bestaat uit ondernemers, marketeers en professionals die trots zijn op Papendrecht en dit ook uitdragen. Kijk voor meer informatie op:

q www.papendrechtverrast.nl