Stichting Zakgeld geeft kinderen zak vol cadeaus

drechtsteden • Een groep kinderen in de Drechtsteden ontvangt van Stichting Zakgeld een aantal Sinterklaascadeaus.

Het gaat om meer dan 2500 kinderen die in de Drechtsteden opgroeien in een gezin met een laag inkomen. Ze werden door hun ouders of verzorgers aangemeld voor een 'Zak vol Geluk' en krijgen van de Stichting Zakgeld cadeaus van hun eigen verlanglijstje.

Samenwerking

In samenwerking met stichting Leergeld Drechtsteden zijn de kinderen die bij de doelgroep van Leergeld horen, benaderd met de vraag om een verlanglijstje in te vullen voor pakjesavond.

Met de catalogus van speelgoedwinkel Intertoys in de hand konden de kinderen aangeven welke cadeautjes zij heel graag van de Sint zouden willen krijgen. Tot een bedrag van 35 euro mochten ze een of meerdere cadeautjes uitzoeken.

De directeur van stichting Leergeld, Bob van de Burgt, is heel blij met deze actie: "Het is zo fijn om dit jaar na een recordaantal aanmeldingen voor deze actie zoveel kinderen blij te kunnen maken!"

Van de Burgt is zeer dankbaar dat stichting Zakgeld met Leergeld Drechtsteden samenwerkt en is van mening dat deze samenwerking een schoolvoorbeeld is van hoe publiek en privaat samen gaan.

Leergeld staat ook open voor andere initiatieven die voor kinderen met minder kansen mogelijkheden creëren. De stichting heeft als doel kinderen te behoeden voor sociale uitsluiting. In Nederland leeft één op de negen kinderen in armoede. Deze kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen!

Via 103 lokale Leergeld stichtingen, die samen actief zijn in 266 (van de in totaal 380) Nederlandse gemeenten, biedt zij deze kinderen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.