• Miguel Munoz.
• Miguel Munoz. Foto: Jan Timmer

Positie Munoz: van wankeling tot val

papendrecht • Miguel Munoz is niet langer de hoofdtrainer van vv Drechtstreek. Na zeven duels werd hem de wacht aangezegd door het bestuur. Het duo Bart Toom/Leon van Dalen neemt tot aan het eind van dit seizoen de honneurs waar.

"We hebben als club met Miguel mooie successen mogen boeken", zegt Steven Wierckx, sinds 10 november jongstleden de nieuwe voorzitter van vv Drechtstreek, refererend aan onder meer de promotie naar de tweede klasse. "Maar duidelijk was dit seizoen ook dat er tussen spelersgroep en de trainer verschil van inzicht was inzake het technisch beleid. We hebben daarover gesproken in een poging die verschillen te overbruggen, maar moesten constateren dat de chemie ontbrak. Op dinsdagavond hebben we Miquel verteld dat we niet met hem verder gaan. Bart Toom en Leon van Dalen hebben zijn taken nu overgenomen. Hun opdracht is duidelijk: probeer Drechtstreek in de tweede klasse te houden."

Wie zijn oor de laatste tijd te luister legde bij Drechtstreek kan al constateren dat de samenwerking tussen Munoz en de club haarscheurtjes vertoonde. Zo voetballen volgens veel Papendrechters bruikbare spelers als Damien Vereecken en Patrick Kunst sinds dit seizoen in het vijfde elftal en liet middenvelder Justin Blaauw enkele weken geleden weten geen trek meer te hebben in het eerste elftal. Voeg daarbij de tegenvallende resultaten (Drechtstreek staat elfde in 2F met zes punten uit zeven duels) en de wankelende positie van de hoofdtrainer is verklaard. Dat Munoz de magere puntenoogst werd verweten, is discutabel. De coach werkte namelijk met aantoonbaar minder materiaal in vergelijking tot vorig seizoen en verloor met het afscheid van het spitsenduo Michael Slingerland/Randy Kroos twee goalgetters die samen goed waren voor een kleine veertig doelpunten. Omdat ook andere sterkhouders uit de selectie verdwenen, hoopte de trainer dat ervaren voetballers als Mark Kunst en Justin Blaauw de kar zouden gaan trekken. Dat gebeurde niet of in ieder geval niet voldoende. Langzamerhand ontstond een sfeer waarin een aantal selectiespelers en de coach niet meer door één deur konden. De verloren wedstrijd tegen mede-degradatiekandidaat NOAD'32 én onenigheid tijdens de donderdagtraining luidden het einde van het tijdperk Munoz in. Dinsdagavond was het zover: de Zwijndrechter werd de wacht aangezegd.

"Dat is me lang niet overkomen", zegt Munoz. "De laatste keer was achttien jaar geleden bij IFC. Ik wil niet te veel over mijn ontslag bij Drechtstreek zeggen. Dat heeft te maken met de financiële afwikkeling van mijn nog doorlopend contract met de club. Zolang daar geen duidelijkheid over is, ga ik geen uitspraken doen. Wat ik wél weet is dat ik hier mooie dingen heb neergezet en succes heb geboekt de voorbije jaren."

Jan Timmer