Afbeelding
Foto: Bert Bons

Inspraakavond over verkeer in Damdorp

alblasserdam • De gemeente Alblasserdam nodigt inwoners en andere betrokkenen uit om mee te komen praten over verkeerssituaties in het dorp. Op maandag 26 november zijn er rondetafelgesprekken in cultureel centrum Landvast.
Raadsleden, inwoners en belangenverenigingen krijgen de kans hun mening te geven en mee te denken. De opbrengst van de gesprekken wordt waar mogelijk verwerkt in het gemeentelijk verkeers- en vervoersplan (GVVP). Ook weggebruikers die niet in Alblasserdam wonen, maar wel betrokken zijn, zijn welkom. Aan de orde komen onder andere het evenwichtig verdelen van het (vracht)verkeer over de twee ontsluitingswegen Dam-Ruigenhil en Oude Toreweg, de verkeerssituatie op en rondom de Dam-Plantageweg en de bereikbaarheid van, naar en in het dorp in het algemeen.
Belangstellenden kunnen zich tot uiterlijk 23 november aanmelden bij Diana Bravenboer via: d.bravenboer@alblasserdam.nl. De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.30 uur.


Acht mensen van Smile en SDD naar buitendienst

alblasserdam • Acht mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gaan twee maanden aan de slag bij de buitendienst van de gemeente Alblasserdam. Vorige week tekenden zij een overeenkomst. De proef is het gevolg van een samenwerking tussen de Sociale Dienst Drechtsteden, Smile en de gemeente. Als de samenwerking bevalt, dan worden de nieuwe medewerkers voor langere tijd gedetacheerd bij de gemeente.


Auto in de sloot bij Zijdebrug

nieuw-lekkerland • Een vrouw is maandagochtend 19 november te water geraakt langs de Zijdeweg. Haar auto liep schade op, maar zelf bleef ze ongedeerd. De vrouw reed vanaf Nieuw-Lekkerland richting Oud-Alblas. De bestuurster vertelde uit te wijken voor een tegemoetkomende vrachtwagen. Niet veel later raakte de auto de spiegel van een tegemoetkomende auto en direct na de brug schoot de vrouw de berm in en belandde met haar wagen in de sloot.