• Netwerken in een auto, 'knusser en doeltreffender'.
• Netwerken in een auto, 'knusser en doeltreffender'. Foto: Cees vd wal

De Twijn houdt speeddates in auto's

alblasserdam • Businessclub De Twijn en communicatiebureau Named uit Alblasserdam houden op woensdag 12 december het Car Speeddate Event. Deelnemers kunnen zakelijk speeddaten in een auto.

Gastheer is Ford Wensveen in Alblasserdam. De organisatoren vinden het contact in een auto 'persoonlijker, knusser en doeltreffender', vertelt Marijke van der Pluijm, businessclublid en eigenaar van VA Marijke.

Van der Pluijm vertelt: "Je bent veel meer op elkaar gericht en je hebt geen last van het geroezemoes van anderen. Bovendien is de sfeer, zowel in als buiten de auto's, super."

Johan Borsje, eigenaar van JB Businesswear en eveneens businessclublid: "Uit ervaring kan ik zeggen dat zowel mijn lidmaatschap als dit speeddate event interessante contacten én business heeft opgeleverd."

Ondernemers die zich hebben ingeschreven kunnen enkele dagen voor 12 december aangeven met wie zij willen afspreken.

Voor start-ups of ondernemers die bijvoorbeeld willen uitbreiden, is er de 'drakenkuil'. Zij kunnen daar extra hulp krijgen bij het doorontwikkelen, het op de markt brengen of verbeteren van een nieuw idee. Drie deelnemers kunnen zich voor dit onderdeel plaatsen. Zij pitchen hun idee tegenover vier juryleden: Peter Verheij (wethouder in Alblasserdam), Henk Manden (oprichter Zon & Zo), Winanda Spruijt (eigenaar Internorm) en Jeroen Put (mede-eigenaar Cirkellab). Jeroen Put speelt de rol van 'draak' en mag de ondernemers uitdagen, prikkelen en adviseren.

Slechtste idee

De organisatoren praten ook over 'Het slechtste idee van Alblasserdam'. Anita Toes, bestuurslid en coördinator van businessclub De Twijn, vindt het belangrijk dat het Car Speeddate Event steeds iets vernieuwends in zich heeft. "Veel deelnemers aan het event doen ieder jaar mee. Belangrijk om hen dan steeds met iets nieuws, iets bijzonders te verrassen. Vorig jaar liepen er complimentendames rond. Zij deelden aan iedere deelnemer een persoonlijk complimentje uit. Dit jaar valt er weer iets anders te beleven. Waaronder dat 'slechtste idee van Alblasserdam'." Toes wil nog niet verklappen wat deze activiteit inhoudt. Voor inschrijvingen en meer informatie is er de website:

q www.bcdetwijn.nl