donderdag 15 november

Huis van de Waard Lekkerland
13:30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83, Planetenlaan 83. Inloop tot 16.30 uur. Creatief aan de slag met papier voor Kerst. Van 16.30 tot 19.00 uur eten koken: twee gangen voor 3 euro. Opgeven tot uiterlijk 10 uur bij Wilma Neven, 06-27281714.

PCOB-middag
14:00, Papendrecht, Elimkerk. Francien van Helden vertelt over de vroedvrouwen vanaf de tijd van Mozes tot nu. Leden en belangstellenden zijn welkom. De zaal is open vanaf 13.30 uur.

Koersbal in De Strevenaer
14:30, Streefkerk, De Strevenaer. Koersbal voor senioren.

vrijdag 16 november

Jubileumconcert Christelijk Mannenkoor Altena en presentatie cd
t.g.v. het 25 jarig bestaan m.m.v. het projectmannenkoor Alblasserdam. Medewerkers Martin Zonnenberg/Marjolein de Wit/Jeroen de Weerdt en een strijkerskwintet. Het geheel staat onder leiding van Martin de Jong. Kaarten á 12,50 euro incl. consumptie zijn verkrijgbaar via: jubileumcma@hotmail.com.

zaterdag 17 november

Optreden van Schipperskoor de Pontoniers
13:30, Papendrecht, Gerbrandy. Het koor treedt op in het Zaaltje van Gerbrandy aan de Gerbrandystraat 31 in Papendrecht. Tevens is er een Minimarkt met zelfgemaakte kaarten, sieraden, knuffels en andere dingen, gebak en cakes. En natuurlijk is er ook koffie, thee en andere snacks en frites. De toegang is gratis. Voor meer informatie: Corrie Faas via 06-22097180.

Zaterdagmiddagconcert 'Vergnüge dich'
16:00, Papendrecht, Morgensterkerk, Muilwijckstraat. Achter de titel van dit concert gaat een programma schuil van duetten, solozang en orgeltranscripties van Duitse componisten. Befaamde werken van Bach, Händel en Mendelssohn. Uitgevoerd door Marjon Strijk en Lucia van Vugt als sopraan en Eveline M. Jansen op het orgel. De toegang is vrij, wel een collecte bij de uitgang. Zie ook www.zmcpapendrecht.nl.

Uniek dubbel presentatieconcert
19:30, Nieuw-Lekkerland, Dorpskerk. Zaterdag 17 november zal er in de Hervormde Dorpskerk in Nieuw-Lekkerland een dubbel presentatieconcert worden gehouden. Jongerenkoor Jedaja presenteert haar cd 'Bede om genade'. Daarnaast zal het onlangs opgerichte Christelijk Mannenkoor Alblasserwaard zichzelf presenteren. De muzikale leiding is in handen van Ron van Ommen. Jan Rozendaal bespeelt het orgel, Rens de Winter de piano. Arne van Ommen treedt op als solist. De algehele leiding is in handen van ds. A. de Lange. De toegang is gratis. Wel zal er een collecte zijn ter bestrijding van de onkosten. Aanvang: 19.30 uur. Adres: Lekdijk 118. Na afloop van het concert is de cd voor 12,50 euro te koop. Er is een pinapparaat aanwezig,

Het Masker brengt komedie
20:15, Alblasserdam, Landvast. Theatergroep Het Masker brengt ook dit jaar weer een avondvullende voorstelling op de planken; dit keer een misdaadkomedie: 'Moord in Bloei'.
Het slaperige stadje Bloemendal wordt opgeschrikt door een mysterieuze moord. De rijkste dame uit de stad wordt op raadselachtige wijze om het leven gebracht! De politie staat voor een raadsel. Wat is er aan de hand met de plaatselijke tuinclub? Wraak? Of zit er meer achter? Regie is in handen van Liselot Mol.
Speeldata zijn op zaterdag 17 november vanaf 20.15 uur en op zondag 18 november vanaf 14.30 uur in Landvast aan de Haven in Alblasserdam. Kaartjes kopen of reserveren kan via www.theatergroephetmasker.nl. De entree bedraagt 10 euro.

Opvliegers 4: Trossen Los!
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Deel 4 van de hilarische vriendinnenreeks Opvliegers. 'Trossen los!' speelt zich af op een cruiseschip. De meisjes nemen het er van, maar hebben toch wat moeite om hun oude leventje achter zich te laten. Dat zorgt natuurlijk voor een hoop geestig getob over mannen, werk en liefde. Een échte vriendinnencomedy vol muziek over de fase waar vrouwen het meestal liever niet over willen hebben, maar waar toch onbedaarlijk om gelachen kan worden. Met Rian Gerritsen (o.a. De Luizenmoeder), Anouk van Nes, Sandra Mattie en Joanne Telesford. De entree bedraagt 24 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zondag 18 november

Aangepaste kerkdienst
09:30, Papendrecht, Sionskerk. In de Sionskerk te Papendrecht wordt op zondag 18 november een aangepaste kerkdienst gehouden die gericht is op mensen met een verstandelijke beperking. De dienst in de kerk aan de Rubensstraat 35 begint om 09.30 uur en wordt geleid door ds. B. Weerd. Iedereen is van harte welkom. Het thema van deze dienst is: God kijkt naar je hart. Dit gaat over het verhaal dat Samuël op zoek gaat om een nieuwe koning te zalven. Na de dienst is er de mogelijkheid om koffie of thee te drinken. Voor meer informatie: 06-45451986.

Eén voor één dienst
12:59, Papendrecht, Elimkerk. In de Elimkerk aan de P.C. Hooftlaan 178 in Papendrecht wordt op zondag 18 november weer een één voor één dienst gehouden. Klaas van Houten zal spreken over het nieuwe leven samen op weg met Jezus, waardoor er veel verandert. Aanvang is om 12.59 uur.

Smooth Sunday in Sportcentrum Papendrecht
14:00, Papendrecht, sportcentrum. De Smooth Sunday is een zondagmiddag met (live)muziek gebracht door vooral lokale artiesten in een relaxte sfeer in de horeca-ruimte van het centrum. De Papendrechtse artiesten Francesco Daniel en Poprockkoor Sweet Pepper treden op. Francesco behoort tot de huidige jonge lichting getalenteerde Papendrechtse singer/songwriters. Zijn set is een combinatie zijn van eigen songs afgewisseld met een paar covers van bekende hits, aangepast aan zijn eigen stijl. Het Poprockkoor bestaat uit 35 leden en zingt een repertoire van pop en rocksongs.

'Thank You, Toots' gecanceld
14:30, Papendrecht, Theater De Willem. De voorstelling rond de muziek van Toots Tielemans gaat wegens persoonlijke omstandigheden niet door.

Live Music Café Landvast
14:30, Alblasserdam, Landvast. Multi-Music start het Live Music Café. Deze keer is gitarist en zanger Jeroen Janssen te gast. Hij heeft al een aantal keren opgetreden als begeleider van zanger John Blom, maar neemt nu zelf ook het zangwerk voor zijn rekening. Regionale muzikanten, die het leuk vinden om een gastoptreden te verzorgen, kunnen contact opnemen met Peter Boermans, liefst per email naar p.boermans@gmail.com. De toegang is altijd gratis.

Het Masker brengt komedie
14:30, Alblasserdam, Landvast. Theatergroep Het Masker brengt een avondvullende voorstelling op de planken; een misdaadkomedie 'Moord in Bloei'. Daarin wordt het slaperige stadje Bloemendal opgeschrikt door een mysterieuze moord. Regie is in handen van Liselot Mol.
Speeldata zijn op zaterdag 17 november vanaf 20.15 uur en op zondag 18 november vanaf 14.30 uur in Landvast aan de Haven in Alblasserdam. Kaartjes kopen of reserveren kan via www.theatergroephetmasker.nl. De entree bedraagt 10 euro.

maandag 19 november

Proefles schoonrijden op ijsbaan
20:30, Dordrecht, Sportboulevard, Dordtse ijsbaan. De Dordtse trainingsgroep van de Landelijke Vereniging van Schoonrijders (LVS) houdt een schaatsclinic schoonrijden die duurt tot 22.30 uur. Vanaf 20.30 uur is er een inloop met koffie en filmpjes, daarna een korte presentatie over schoonrijden, waarna deelnemers zelf gaan trainen. Wie geen eigen schaatsen heeft, kan een paar lenen. Handschoenen zijn verplicht, geen aparte kleding nodig. Deelname is gratis, aanmelden niet nodig. Voor meer informatie kan gebeld worden met Hilde Noordtzij, baancoördinator van de Dordtse trainingsgroep (078-6313360 of 06-81365207).

dinsdag 20 november

Huis van de Waard
13:30 uur, Nieuw-Lekkerland, Huis van de Waard, Pand 83, Planetenlaan 83. Inloop tot 16.30 uur voor een kopje koffie, praatje,spelletje en bloemstukjes maken.

woensdag 21 november

Aan Tafel MFC Maasplein
Waardeburgh en Smile organiseren iedere woensdag van 12.00 tot 13.30 uur 'Aan Tafel' in het MFC Maasplein, een gezamenlijke maaltijd voor senioren. Een driegangenmenu kost slechts € 6,50 (exclusief consumpties). Aanmelden kan tot uiterlijk de maandag van te voren bij de receptie van zorgcentrum De Waard via (078) 692 15 15. Kijk op www.waardeburgh.nl/aantafel bij MFC Maasplein.

Contactmiddag Seniorenclub Alblasserdam
14:00, Alblasserdam, Landvast. Seniorenclub Alblasserdam organiseert op woensdag 21 november weer een contactmiddag in Landvast in Alblasserdam. Deze middag is Kees Aantjes te gast die op een bijzondere manier de bezoekers weet te boeien met de plankjes, waarop hij een lied, een gezegde of spreekwoord heeft uitgebeeld. Het is de bedoeling dat de bezoekers aangeven welk woord of gezegd uitgebeeld is. Niet zelden herkennen bezoekers situaties uit vervlogen tijden. In de pauze koffie of thee en de middag wordt afgesloten met bingo. Aanvang 14.00 uur, zaal open 13.30 uur.

Verkoping in Gereformeerde Gemeente
14:00, Alblasserdam, Gereformeerde Gemeente. Verkoping in het gebouw van de Gereformeerde Gemeente aan de Plantageweg 172. Er is van alles te koop, zoals kaarten, boeken, cadeautjes, kaas en noten. Ook is er de mogelijkheid om vanaf 16:30 uur een warme maaltijd te eten: patat, hamburgers, nasi, saté, slaatjes en drie soorten zelfgemaakte soep. De organisatie is in handen van vrouwenvereniging Martha-Maria en de Zendingscommissie. Aanvang is om 14.00 uur en de verkoping sluit om 20:00 uur. De opbrengst is voor zending en evangelisatie.

donderdag 22 november

Wandeltocht door de Alblasserwaard
09:45, Nieuw-Lekkerland, Kleyburghplein. Wandelsportvereniging Nooigedacht organiseert een tocht van 7 kilometer door de Alblasserwaard. Het vertrek is vanaf Plein 10 aan het Kleyburghplein. Aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie: secreteris@wsvnooitgedacht.nl.

Huis van de Waard
13:30 uur, Nieuw-Lekkerland, Huis van de Waard, Pand 83, Planetenlaan 83. Inloop tot 16.30 uur voor een kopje koffie, praatje,spelletje en creatief met hout en/of papier voor Kerst.

Winterfair Pand 83
19:00 uur, Nieuw-Lekkerland. Pand 83 houdt een winterfair die duurt tot 21.00 uur. De kringloopwinkel en lunchroom zijn deze avond open van 19.00 tot 21.00uur. Ook zijn er zelfgemaakte spullen en lekkernijen te koop van 'Jij bent in beeld', Huis van de Waard, VluchtelingenWerk en Sterk@werk.