Eerste winst badminton

papendrecht • Badmintonvereniging Phoenix'17 uit Papendrecht heeft zaterdag zijn eerste winst behaald op het 10e BC Schollevaar Open Jeugd Toernooi in Capelle a/d IJssel.

Het toernooi stond geprogrammeerd in het schema als voorbereiding op de komende Bondscompetitie, die in het voorjaar 2019 van start gaat. Zo konden de jeugdleden voor zichzelf kijken waar ze stonden en ervaring op doen in het Bondscircuit. Phoenix'17 was met dertien jeugdleden ingeschreven. Met twee gewonnen poule wedstrijden verzekerden het Gemengd Dubbel U15 koppel, Kaj Petra en Kelly Tittel, zich al vroeg van een finaleplaats.

In een spannende driesetter gingen de punten tussen Phoenix'17 en RTC Breda over en weer. De eerste set werd verloren met 11-21. Na het wisselen van speelhelft en tussentijdse coaching werd de 2e set gewonnen met 21-12. Doordat de dropshots van Kaj vanuit het achterveld goed liepen was het koppel van RTC Breda vaak te laat bij het net om goed te kunnen pareren. Ook de naar de zijkant geplaatste smashes van Kelly leverden punten op.

Er moest dus een 3e en beslissende set worden gespeeld. De spanning was bij een ieder te voelen en ook op de tribune kneep menigeen zijn handen dicht. In de 3e set begon de vermoeidheid ook parten te spelen en werden over en weer foutjes gemaakt waar beide teams van profiteerden. Halverwege de set werd de kleine voorsprong echter niet mee uit handen gegeven en bleef het net iets fittere Phoenix'17 team geconcentreerd spelen om de finale met 21-16 naar zich toe te trekken.

Phoenix'17 traint op vrijdagavonden vanaf 20.00 uur in Sportcentrum Papendrecht. Voor meer informatie: www.phoenix17.nl