Lekkerland redt het niet tegen Rijsoord

rijsoord • Nieuw-Lekkerland is er niet in geslaagd om een ronde verder te komen in het bekertoernooi. Rijsoord bleek met 3-0 te sterk. "We wisten van tevoren dat we het lastig zouden krijgen", meldde Maarten van Gastelen. De oefenmeester miste wat mensen had daardoor vier spelers van O19 op de bank. In de eerste helft ging het nog best aardig maar kon voorin geen bal worden vast gehouden. Na rust was het snel gebeurd met twee goals kort na elkaar. "Het is jammer maar de competitie is belangrijker." Daarin heeft Nieuw-Lekkerland, dat op bezoek gaat bij Heerjansdam, nog een waterkansje op de periodetitel.


De Alblas snel klaar in Zwijndrecht

zwijndrecht • VVGZ had geen kind aan De Alblas en bekert met een 4-0 zege verder. Voor de Souburghbewoners werd het snel duidelijk dat een stunt tegen de eersteklasser er niet in zat. Binnen 33 minuten stond de eindstand al op het scorebord. "Het was jammer dat het al snel beslist was", vond trainer John den Dunnen. "We hoopten het nog zo lang mogelijk op 0-0 te houden maar daar slaagden we niet in." Na rust zag hij wel dat zijn ploeg iets meer druk naar voren kon geven en werd er compacter gespeeld. Een eretreffer zat er echter niet in.


Alblasserdam rommelt verder

alblasserdam • Alblasserdam stuurde DHV met 4-1 huiswaarts en verlengt het bekertoernooi zodoende met nog minimaal één wedstrijd. "Het voelde echter wel voor zowel hen als ons als een verplicht nummer", vond trainer Dennis Schoonewil. "Ik heb dan ook wat jongens meer speeltijd gegund met als gevolg dat het een zeer rommelige wedstrijd werd." Ondanks de vele mutaties in de opstelling kwamen de Damdorpers vlug op 2-0 door treffers van Leroy Naaktgeboren en Dylan van Galen. Damien Buwalda leek het duel te beslissen maar de bezoekers uit Zevenbergschenhoek deden vervolgens wat terug en hadden kansen op de aansluitingstreffer. Youri Groenendijk maakte met de 4-1 aan alle spanning een einde.