Proefles stoelyoga

alblasserdam • Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) organiseert een proefles stoelyoga. Deze vorm van yoga is voor mensen die niet zo gemakkelijk op de grond kunnen liggen, wat bij reguliere yoga vaak het geval is. De proefles zal plaatsvinden op dinsdag 27 november van 11.45 tot 12.45 uur.

(Stoel)yoga verbetert de houding, flexibiliteit, spierkracht, bloedcirculatie en heeft zo nog tientallen voordelen. Reguliere yoga is op verschillende plaatsen te volgen, maar niet voor iedereen geschikt. Mensen op leeftijd of mensen met bepaalde blessures kunnen niet (gemakkelijk) op de grond gaan liggen en weer opstaan. Hiervoor is stoelyoga een perfecte uitkomst.

De proefles is gratis te volgen, maar deelnemers moeten zich hiervoor wel aanmelden. Dit kan via leroy@stichtingwelzijnalblasserdam.nl of via 078-2021220. Bij voldoende interesse start er in het voorjaar een structurele cursus stoelyoga.


Aangepaste dienst

papendrecht • In de Sionskerk te Papendrecht wordt op zondag 18 november een aangepaste kerkdienst gehouden die gericht is op mensen met een verstandelijke beperking.

De dienst in de kerk aan de Rubensstraat 35 begint om 09.30 uur en wordt geleid door ds. B. Weerd.

Iedereen is van harte welkom. Het thema van deze dienst is: God kijkt naar je hart. Dit gaat over het verhaal dat Samuël op zoek gaat om een nieuwe koning te zalven. Na de dienst is er de mogelijkheid om koffie of thee te drinken. Voor meer informatie: 06-45451986.


Mantelzorgsalon

papendrecht • Op woensdagavond 21 november organiseert Sterk Papendrecht een bijeenkomst voor mantelzorgers in Papendrecht. Het thema is 'werk en mantelzorg combineren'. Gastspreker is Jeanet van Lieshout van MEE Plus.

Een kopje koffie/thee wordt geserveerd vanaf 19.15 uur, het programma start om 19.30 uur en eindigt uiterlijk om 21.30 uur. De bijeenkomst vindt plaats in de bibliotheek van Papendrecht. U kunt zich hiervoor aanmelden tot 19 november bij Sterk Papendrecht. Deelname is gratis. Voor meer informatie en aanmelden: 078-6154741 of mantelzorg@bwi-papendrecht.nl.


De Goudreinet bestaat een jaar

alblasserdam • Groenteboer Jorik van de Herik van De Goudreinet uit het Makadocentrum kijkt tevreden terug op het eerste jaar van zijn speciaalzaak. "Mensen hebben vaak een bepaald beeld bij een speciaalzaak, dat het duur is en exclusief. Wij willen laten zien dat het bij ons juist wèl betaalbaar is. We werken niet met vaste prijsafspraken en gaan met de markt mee. Dat is eerlijk voor de consument én voor de boer of teler. Mensen zijn vaak verrast over onze prijzen. En dat is precies waar we voor staan. Groente en fruit voor iedereen betaalbaar maken én houden."
De winkel heeft een saladebar met meer dan vijftien soorten rauwkostsalade. Jorik en zijn team brengen ook fruit naar bedrijven en instellingen.
Meer informatie is te vinden op: www.degoudreinet.nl.