woensdag 31 oktober

Surprisebios bij de bibliotheek
20:00, Papendrecht, bibliotheek. De bibliotheek van Papendrecht wordt op woensdag 31 oktober van 20.00 tot 22.30 omgetoverd voor de surprisebios. Zoals altijd is de titel nog even geheim, maar de medewerkers van de bibliotheek garanderen dat het een goede film is die indruk zal maken. Natuurlijk staat er ook een hapje en een drankje e klaar. Aanmelden kan op www.debibliotheekaanzet.nl of aan de balie in de bibliotheek. De toegang is 5 euro voor leden en 7,50 voor niet-leden van de bibliotheek.

Passieavond met Frans Ort
20:00, Alblasserdam, Elthetokerk. In de Elthetokerk aan de Blokweerweg 22 in Alblasserdam wordt op woensdag 31 oktober een Passieavond gehouden met Frans Ort. De wijkende hemel, Nederlandse dichters over God Religieuze thema's in Nederlandse literatuur worden tegenwoordig wat besmuikt besproken, of soms zelfs ronduit doodgezwegen. Vele Nederlandse dichters uit de twintigste eeuw hebben zich echter intensief met Bijbelse motieven bezig gehouden. Leo Vroman schreef een bundel onder titel Psalmen, Judith Herzberg schreef Hoogliederen, Huub Oosterhuis was geïnspireerd door het motief van de uittocht, Guillaume van der Graft wist zich geraakt door Abraham en de Ballingschap, Rutger Kopland hield zich een aantal malen bezig met Psalm 23, terwijl Toon Tellegen worstelde met engelen en Ida Gerhardt varieerde een aantal malen over het motief van de Emmaüsgangers. Deze avond zoeken de bezoekers de bijbelse achtergronden van deze dichters. Tijdens de avond worden de gelezen gedichten ook uitgereikt in een klein boekje waar de gedichten in verzameld zijn. De vraag die aan ons gesteld zal worden, luidt: is hun God de mijne? Voorkennis is niet noodzakelijk: iedereen die kennis wil maken met dit –soms wat verloren- accent in de Nederlandse poëzie, is van harte uitgenodigd.

donderdag 1 november

Huis van de Waard Lekkerland
13:30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83, Planetenlaan 83. Inloop tot 16.30 uur voor een kopje koffie, praatje, spelletje en creatief aan de slag met papier voor Kerst. Van 16.30 tot 19.00 uur eten koken: twee gangen voor 3 euro. Opgeven tot uiterlijk 10 uur bij Wilma Neven, 06-27281714.

Koersbal voor senioren
14.30, Streefkerk, Strevenaer. In De Strevenaer te Streefkerk wordt op donderdag 1 november vanaf 14.30 uur koersbal gehouden voor senioren.

René van Meurs in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. René van Meurs verzorgt op donderdag 1 november vanaf 20.15 uur een uitvoering in theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. Het gaat hartstikke goed met die rooie cabaretier van Meurs: zijn nieuwe voorstelling Ik Beloof Niks werd genomineerd voor de Neerlands Hoop 2018 en trekt volle zalen. Dat is hartstikke knap, want René doet geen loze beloften. Sterker nog: hij belooft helemaal niks! Nou ja, wel een avond vol sterke grappen, mooie verhalen, rake observaties en buikpijn van het lachen, natuurlijk. Entree bedraagt 17,50 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewilllem.nl.

vrijdag 2 november

Kunst & Kitsch in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht wordt op vrijdag 2 november vanaf 20.15 uur de komedie Kunst & Kitsch uitgevoerd. Liz Snoijink en Raymonde Kuiper spelen de hoofdrollen in deze slimme komedie over twee excentrieke vrouwen. Jon van Eerd vertaalde het stuk uit het Engels en deed de regie. Het verhaal gaat over een toeristengids die zo enthousiast is dat ze er allerlei dingen bij verzint. Haar baas gaat de confrontatie met haar aan, waarna de zaken flink uit de hand lopen. Een komedie met een twist. Entree bedraagt 27,50 (inclusief consumptie). Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 3 november

Verkoopdag Bidt en Werk
09:30, Papendrecht, Grote Kerk. Op zaterdag 3 november van 09.30 tot 15.00 uur is er een grote verkoopdag van vrouwenvereniging Bidt en Werk in de Grote Kerk van Papendrecht. Op deze dag zijn te koop: haak- en breiwerk, bloemen en planten, cadeau-artikelen en er is een grote verloting, enveloppe treken en een grabbelton. Daarnaast zijn er eigen gebakken koekjes, speculaas, boter- en kruidkoek, eigengemaakte advocaat en een koffiehoek. Vanaf 11.30 tot 13.30 uur is er soep en broodjes met iets lekkers er op te koop. De opbrengst is voor de Hervormde Gemeente en Commissie Hulp Oost Europa t.b.v. Kindertehuis Julia home.

Korenpresentatie in Papendrecht
13:00, Papendrecht, Bethlehemkerk/Sionskerk. In de Bethlehemkerk aan de Van der Palmstraat en de Sionskerk aan de Rubensstraat in Papendrecht wordt op zaterdag 3 november een Korenpresentatiemiddag gehouden, georganiseerd door de Regio Zuid West van de Koninklijke Christelijke Zangersbond.
In de Bethlehemkerk en de Sionskerk komen in totaal twaalf koren zich presenteren. Elk koor zingt 20 minuten. Zowel gemengde koren, gospelkoren, een mannenkoor en een seniorenkoor presenteren zich. De presentatiemiddag begint om 13.00 uur en wordt om 16.15 uur afgesloten met een slotmanifestatie in de Bethlehemkerk waaraan het Gorcum Boys Choir o.l.v. Jeroen Bal meewerkt. De toegang is vrij. Voor meer informatie: Cor Resseler via 0184-641769 of c.resseler@hccnet.nl.

Samenzangavond Johannes de Heer
19:30, Nieuw-Lekkerland, Hervormde Kerk. In de Hervormde kerk aan de Lekdijk 118 in Nieuw-Lekkerland wordt op zaterdag 3 november vanaf 19.30 uur een samenzangavond gehouden met als thema 'Kom tot Mij'. Er worden liederen uit Johannes de Heer gezongen. Ds. A. de Lange verzorgt de inleidingen tot de liederen. Muziek wordt verzorgd door de familie Stam op orgel, piano, dwarsfluit, kwartet. Er wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten.

Muziekvereniging OKK geeft herfstconcert
Muziekvereniging OKK geeft zaterdag 3 november 2018 haar jaarlijkse herfstconcert. Het betreft een concert met een gevarieerd programma. De algehele muzikale leiding is in handen van dirigent Harry Godtschalk. Het concert vind plaats in het Dorpshuis "De vijf Lelies" in Streefkerk. De aanvang is om 20:00 uur. De zaal is open vanaf 19:30 uur. De toegang is gratis. Iedereen is van harte welkom.

Frok in Classic Rock Café
21:30, Kinderdijk, Café De Klok. In Café De Klok aan de Molenstraat 117 in Kinderdijk treedt op zaterdag 3 november vanaf 21.30 uur Frok op in Classic Rock Café. De mannen van Frok spelen de meest bekende classic rocksongs uit de zestig tot en met negentig van de vorige eeuw. Unplugged laat Frok de Classic Rock knallen. Entree bedraagt 5 euro.

zondag 4 november

Eén voor één dienst
12:59, Papendrecht, Elimkerk. In de Elimkerk aan de P.C. Hooftlaan 178 in Papendrecht wordt op zondag 4 november weer een één voor ééndienst gehouden. Die dienst gaat over passie en waar iemand voor kan gaan. Onder meer de volgende vragen komen aan bod: 'Is het voetbal, sport, welvaart, geld, je werk, of misschien wel de kerk? Waar stel jij je vertrouwen op? Wat geeft jou zekerheid?' Het is daarbij volgens de organisatoren van de dienst goed om te weten dat Jezus luistert. Dominee Stoffer Otten spreekt over het thema: 'Nieuw zelfvertrouwen'.

Popkoren Sing and Swing Festival in Papendrecht
14:30, Papendrecht, Theater De Willem. Popkoor Papendrecht organiseert op zondag 4 november haar tweede Popkoren Sing and Swing Festival Papendrecht.
In vergelijking met vorig jaar doen dit jaar ook het Popkoor Prestige Alblasserdam en Vocal Group Route Sixteen uit Dordrecht mee. Daarnaast treden Popkoor Schoonhoven en Popkoor Papendrecht op. De middag begint om 14.30 uur in theater De Willem in Papendrecht en wordt geopend door wethouder mevrouw Corine Verver. Deze middag wordt gepresenteerd voor Robert Snel. Popkoor Papendrecht staat bekend om de Engelse ballads en daarop geschreven regie voor de gehele formatie. Onder andere Africa van Toto, Just give me a reason van Pink en I am a Soul Man van de Blues Brothers zullen ten gehore worden gebracht. Tevens treedt de bekende Kaylee Hoekwater als soliste op.
De middag wordt om 17.00 uur afgesloten met het bekende nummer Ease On Down The Road. De toegangskaarten á 10 euro kunnen worden verkregen bij de deelnemende koren en bij Electro World Van Eijl in het winkelcentrum Westpolder in Papendrecht. Ook zijn de kaarten op 4 november verkrijgbaar bij theater De Willem in Papendrecht. Bij Popkoor Papendrecht is nog altijd ruimte voor meer zangers en zangeressen. In de maand november repeteert het koor op de woensdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur aan de Goudenregenstraat 15 te Papendrecht. Meer info bij Hans Ardon via pr.popkoorpapendrecht@gmail.com.

Coen Nuijten spreekt in jeugddienst Elimkerk
17:00, Papendrecht, Elimkerk. De bekende spreker Coen Nuijten zal op 4 november in de jeugddienst van de Elimkerk spreken. Coen is onder andere bekend van zijn optredens tijdens Opwekking en New Wine en is een veelgevraagd spreker voor jongeren. Daarnaast is hij oprichter van C-Generations en heeft twee boeken geschreven. Coen zal spreken over het thema Jesus Lifeguard. Het begint om 17:00 uur in de kerk aan de P.C. Hooftlaan 178 in de Elimkerk. Iedereen is van harte welkom.

dinsdag 6 november

Mantelzorgcontact Pand 83
10:00, Nieuw-Lekkerland, Pand 83, Planetenlaan 83. Mantelzorgcontact tot 11.30 uur. Tijd voor koffie en contact; verhalen delen met elkaar, tijd voor een spel of andere activiteit onder begeleiding van een professional.

Huis van de Waard Lekkerland
13:30, Nieuw-Lekkerland, Pand 83, Planetenlaan 83. Inloop tot 16.30 uur voor een kopje koffie, praatje, spelletje en creatief aan de slag met papier voor Kerst.

Ledenmiddag PCOB
14:00, Alblasserdam, Levensbron. De PCOB van Alblasserdam houdt op dinsdag 6 november en ledenbijeenkomst in de Levensbron in Alblasserdam. Drs. Jaap de Gruijter komt spreken over de Hoop Dordrecht en wat daar allemaal mogelijk is. Om 13.30 uur gaat de zaal open in de Levensbron. Aanvang 14.00 uur. Na deze middag eten de deelnemers weer in de Waardsche Hof in de Alblashof (na aanmelding).