• Merel de Bruin.
• Merel de Bruin. Foto: Petra Scheurwater

Schoonheidssalon Mooi bij Merel

papendrecht • Papendrecht is een schoonheidssalon rijker: Mooi bij Merel. De 26-jarige schoonheidsspecialiste Merel de Bruin begon in september met haar eigen zaak. "Mijn doel is dat elke klant die bij ons de deur uitloopt zich ontspannen en mooi voelt."

Bij schoonheidssalon Mooi bij Merel staat de huid (van het gezicht) centraal. "Voor huid die last heeft van onzuiverheden, de oudere huid of huid die hydratatie nodig heeft, kun je bij ons terecht." Hiervoor heeft de salon verschillende behandelingen, die variëren in tijdsduur en specialisatie.

Daarnaast verzorgt Mooi bij Merel ook andere lichaamsbehandelingen, zoals massages, make-up en wimperextensions. "Van hotstonemassage tot bindweefsel- of ontspanningsmassage en voor bruidsmake-up, dag- of avondmake-up en make-upadvies. Wij zorgen voor het totale plaatje. Bovendien doen we ook kunstwimpers, het verlengen of voller maken van de wimpers. Ook harsen we."

Het draait bij Mooi bij Merel niet alleen om de behandeling, de klant verdient de volle aandacht. "Als je bij ons een gezichtsbehandeling van een uur boekt, dan krijg je dat ook. Je staat niet binnen het uur met betalen en al weer buiten. Zo geven wij liever tijdens een maskertje een handmassage of iets dergelijks, dan dat we tien minuten weglopen om iets anders te doen."

Alle materialen die Merel gebruikt zijn bewust gekozen. In de salon wordt gewerkt met producten die afkomstig zijn van de Dode Zee, zoals zout, water en modder. Niet alleen de producten zijn natuurlijk, ook de verpakkingen zijn milieuvriendelijk.

"Ik vind het heel belangrijk om daar mee bezig te zijn, het is de toekomst. Zo is alle make-up ook op biologische basis", vertelt Merel in de serene salon aan de Bosch 17. De salon is rustig van kleur, met oog voor details. Zo liggen er 'souvenirs' die Merel mee heeft genomen van haar reizen door Europa.

Het was tijdens het reizen dat Merel besloot zelfstandig als schoonheidsspecialiste verder te gaan. "Na mijn MBO-4-opleiding tot schoonheidsspecialiste aan het DaVinci College in Dordrecht, heb ik drie jaar in een schoonheidssalon gewerkt. Daar ben ik mee gestopt om samen met mijn vriend anderhalf jaar in Europa te reizen. Daar regelden we alles zelf, maakten we zelf onze keuzes en waren we zelf verantwoordelijk. Dat beviel me en wilde ik ook graag in mijn werk realiseren, daarom ben ik voor mezelf begonnen."

Mooi bij Merel werkt op afspraak, die zijn te maken via 06-81909441. De salon is gevestigd aan Bosch 17 en op maandag, dinsdag en woensdag geopend van 09:30 uur tot 17:00 uur en van 19:30 uur tot en met 21:00 uur. Op donderdag kan men van 09:30 uur tot 17:00 uur bij Mooi bij Merel terecht en op vrijdag van 09:30 uur tot 16:00 uur.