Afbeelding
Foto: ingimage

Avond over 'Lief & Leed straat'

alblasserdam • Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) stimuleert burencontact op allerlei manieren. Eén van die manieren is de 'Lief & Leed straat', een nieuwe aanpak waarbij buren nog meer naar elkaar omkijken. Op donderdag 22 november organiseert de SWA een informatieavond voor belangstellenden.
Tijdens deze informatieavond krijgt men uitleg en informatie over het concept van een 'Lief & Leed straat' en alles wat daarbij komt kijken. In het kort betekent het dat buren (meer) naar elkaar omkijken door bijvoorbeeld een bosje bloemen te brengen bij een buur die uit het ziekenhuis komt of een kraamcadeautje te geven als er een kindje in de straat is geboren. Voor deze kleine attenties stelt de SWA jaarlijks een 'Lief & Leed' potje beschikbaar. In 'Lief & Leed straten' houden bewoners ook een oogje in het zeil op bijvoorbeeld ouderen en geven ze elkaar aandacht als dat nodig is. In elke straat doen bewoners dat op hun eigen manier.
Het idee van 'Lief & Leed straten' komt van Opzoomer Mee uit Rotterdam. Daar doen inmiddels ruim zeshonderd straten mee en ook in andere plaatsen in het land is het concept succesvol. In Alblasserdam is het onderlinge contact in veel straten goed, maar het kan in de meeste straten echt nog wel beter. Door 'Lief & Leed straten' te introduceren, worden bewoners gestimuleerd dat te verbeteren. De SWA geeft daartoe een klein duwtje in de goede richting, maar uiteindelijk moet het echt van de buren zelf komen. En juist dat maakt dit idee zo mooi.
De informatieavond zal plaatsvinden bij de SWA aan het Cortgene 20 te Alblasserdam en duurt van 19:30 tot 21:30 uur. Opgeven voor deze avond of meer informatie opvragen kan via info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl. Tijdens de informatieavond krijgt iedere straat die vertegenwoordigd is een leuke attentie om direct mee aan de slag te gaan. Daarnaast maken deelnemers kans op een nieuwjaarsfeest voor de straat. Hierbij geldt: hoe meer mensen uit de straat zich inschrijven, hoe groter de kans.


Casus Circus in De Willem

papendrecht • In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht wordt op woensdag 7 november vanaf 19.30 uur een dans-, circus- en theateruitvoering verzorgd door Casus Circus. Het Australische gezelschap Casus Circus speelt met veel succes op internationale festivals en wint overal prijzen met schitterende voorstellingen die het midden houden tussen dans, circus en theater. De nieuwe voorstelling Driftwood gaat over het leven en alle mensen die onderweg belangrijk voor ons zijn. Een mix van acrobatiek en dans, ondersteund door prachtige muziek. Entree bedraagt 17,50 euro. Voorstelling duurt 60 minuten, zonder pauze. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.


Zangavond met Glorieklokken en Johannes de Heer

papendrecht • Evangelische gemeente De Schuilplaats aan de Schooldwarsstraat 50 in Papendrecht houdt op donderdag 8 november een zangavond. Er worden liederen gezongen uit de gecombineerde zangbundel Glorieklokken - Johannes de Heer.
In dit liedboek staan veel mooie nummers met herkenbare melodieën. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot 20.30 uur. Daarna is er koffie en thee met iets lekkers erbij. Voor meer info: www.schuilplaatspapendrecht.nl.