Opfrisdag rijvaardigheid

alblasserdam • De gemeente Alblasserdam organiseert op donderdag 8 november samen met Veilig Verkeer Nederland en de RPV Drechtsteden een opfriscursus Rijvaardigheid voor inwoners van 65 jaar en ouder in het bezit van een B-rijbewijs.

Doel van de cursus is om door het geven van praktische tips ervoor te zorgen dat men zo lang mogelijk veilig auto kan blijven rijden en deze cursus heeft geen gevolgen voor het rijbewijs.

Tijdens deze cursus krijgt men hedurende een uur voorlichting over de laatste nieuwe verkeersregels. Na afloop krijgt men ook nog gratis een boekje mee met alle geldende verkeersregels en tekens. In de eigen auto maken deelnemers met een ervaren instructeur een rit door de omgeving en krijgt men praktische tips mee om zo lang mogelijk veilig mobiel met de auto te blijven. Ook maakt een ogen- en reactietest deel uit van het programma

De kosten bedragen 15 euro per persoon, dit is inclusief twee consumpties. De cursus wordt gehouden op 8 november in de Havenkerk aan de Ieplaan 9 in Alblasserdam. Inschrijven kan voor een ochtendsessie van 08.30 tot 12.00 uur of een middagsessie van 13.00 tot 16.15 uur. Inschrijven kan tot uiterlijk 5 november bij J.W. de Jong Tel 0184-613466 of per mail: jwmj.dejong@planet.nl.


Breedbandnetwerk in buitengebied Molenwaard stap dichterbij

molenwaard • Burgemeester en wethouders van Molenwaard stellen de gemeenteraad voor om de financiering van een gemeentedekkend breedbandnetwerk beschikbaar te stellen.

Hiermee wordt een belangrijke stap gezet om breedband beschikbaar te maken voor iedereen in de gemeente.
Op 732 adressen in Molenwaard is het niet mogelijk om een verbinding met internet te maken die voldoet aan de Europese minimumnorm voor breedband. Deze adressen liggen voornamelijk buiten de kernen.
Het college vindt het echter belangrijk dat alle adressen in Molenwaard kunnen profiteren van snel internet. Om op alle adressen aan de Europese minimum snelheidsnorm te voldoen, zijn extra investeringen nodig.
Door hiervoor geld beschikbaar te stellen, maakt de gemeente dit wel mogelijk. Gaat de gemeenteraad op 30 oktober akkoord met het voorstel, dan start de gemeente een selectieprocedure voor de aanleg.

Eind november/begin december verwacht zij de randvoorwaarden hiervoor te publiceren. Deze stap moet de gemeente eerst zetten om te voldoen aan de regels bij dit soort projecten. Begin 2019 maakt de gemeente bekend welke partij tot aanleg van breedband over zal gaan.


Digitaal inloopspreekuur

papendrecht • In de bibliotheek aan de Veerweg in Papendrecht wordt elke maandag van 15.00 tot 17.00 uur een digitaal inloopspreekuur gehouden. Hier kan iedereen gratis binnenlopen met vragen over het gebruik van internet en digitale media. Het inloopspreekuur is voor iedereen die meer wil weten over het internet of wie vragen heeft over e-readers, tablets of digitale media. Een deskundig begeleider is aanwezig om vragen te beantwoorden. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.