Passaatcross in Oostpolderpark

papendrecht • Op zaterdag 3 november is in het Papendrechtse Oostpolderpark de 21e editie van de Passaatcross, ook wel de 'Race-door-de-modder' genoemd.
De Passaatcross staat bekend om zijn vlakke parcours met een aantal obstakels en korte bochtjes. De prachtige herfstkleuren van het park zorgen voor een bijzonder fraai decor. Iedereen kan meedoen, leden en niet-leden, jong en oud, snel of kalm aan. Sportief bezig zijn en gezelligheid staat voorop. Daarom is er ook een leuke nazit en is er traditioneel erwtensoep om de vermoeide spieren weer wat energie te geven.
Van 11.00 uur tot 12.40 uur zijn er veldlopen voor de jeugd, om 13.30 uur gevolgd door de korte cross van 3 kilometer. Het hoofdnummer (6 en 8 kilometer) begint om 14.00 uur. Start en finish is bij Atletiekvereniging Passaat aan de Andoornlaan 38. Inschrijven kan vooraf op www.inschrijven.nl en ter plaatse. Voor meer informatie, zie www.avpassaat.nl.

Lelijke winst voor heren DES '72

papendrecht • Heren senioren 1 won in een slechte wedstrijd met 22-18 van Saturnus Leiden. Het was een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft werd afgesloten met een ruststand van 14-05. Maar de heren kwamen slecht uit de kleedkamer en scoorden de eerste tien minuten niet, waardoor Saturnus in de tweede helft kon terug komen tot 22-18.

De heren junioren van DES '72 uit Papendrecht speelden afgelopen weekeinde onnodig gelijk tegen de koploper van de veldcompetitie Ventura/Twist. Na een ruststand van 11-10 in het voordeel van Ventura/Twist, kwamen de heren junioren snel op gelijke hoogte en na en tijdstraf van twee minuten van een speler van Ventura/Twist zelfs drie doelpunten los. Echter daarna werden in aanvallend opzicht teveel kansen gemist en in defensief opzicht hadden de heren junioren van DES '72 geen antwoord op de afstandsschoten van Venura/Swift. In de laatste minuut lukte het niet de voorsprong van 1 doelpunt veilig te stellen en scoorde Ventura/Swift de gelijkmaker.