• Jorn van Drimmelen.
• Jorn van Drimmelen. Foto: Richard van Hoek

Van Drimmelen: blauwwitte kuitenbijter

papendrecht • Een paar nederlagen achter elkaar? Bij Drechtstreek raken ze niet snel in paniek. "We gaan gewoon in de middenmoot eindigen", toont ook rechtsback Jorn van Drimmelen een optimistische kijk op de situatie.

"Onze huidige situatie is goed verklaarbaar. Met het afscheid van spelers als Damien Vereecken, Michael Slingerland en Randy Kroos leverden we flink veel ervaring en goals in. Daar komt nog bij dat we dit seizoen al vroeg te maken kregen met blessures en schorsingen, waardoor trainer Miguel Munoz spelers uit het tweede elftal en de jeugd moest toevoegen aan de groep."

"Hoewel deze voetballers allemaal getalenteerd zijn kost het tijd om tot een stabiel team te komen. Je zag het in de voorbije twee wedstrijden. Daarin speelden we een lange fase gewoon goed voetbal, maar waren er ook momenten waarin we domme fouten maakten en tegengoals incasseerden. Tegen EBOH kwamen we al vroeg in de wedstrijd met 3-0 achter en herstelden we ons daarna prima. Probleem was alleen dat we er niet in slaagden onze scoringskansen te benutten. Op basis echter van de kwaliteiten die wel degelijk in onze selectie te vinden zijn, ben ik er van overtuigd dat we ons gaan onttrekken aan degradatiezorgen." Om de daad bij het woord te voegen is winst komende zaterdag in de uitwedstrijd tegen NOAD'32 minimaal handig. "Dat is simpelweg een cruciale pot die bepaalt of we richting middenmoot klimmen of serieus naar onderen moeten kijken", weet Van Drimmelen. "Een echt zespuntenduel."

Voor Jorn van Drimmelen wordt het de zoveelste wedstrijd waarin hij met het mes tussen de tanden het gevecht aangaat. Ooit werd hij door Richard Middelkoop, zijn voormalige trainer bij vv Papendrecht, betiteld als kuitenbijter. Een rake kwalificatie, zo is ook tien jaar na dato nog duidelijk. Van Drimmelen is typisch zo'n verdediger waar je drie keer voorbij moet om hem écht te passeren. "Het is mijn stijl van voetballen", glimlacht de blauwwitte kuitenbijter. "Ik geef nooit op en werk graag hard in het veld. Daarnaast probeer ik mijn voetbalervaring over te brengen op mijn jongere medespelers. Toen ik nog jonger werd had ik veel aan de mentale steun en het coachend vermogen van John den Dunnen, Leon van Dalen, Martijn de Jong en Damien Vereecken. Die zijn er niet meer bij, dus moeten anderen het oppakken. Samen met Mark Kunst en Ton Groffen probeer ik die rol inhoud te geven." Tussen het voetballen door werkt Jorn van Drimmelen als persoonlijk begeleider in een woonvoorziening met verstandelijk beperkte mensen. "Dat is mijn andere passie", zegt hij. "Het is mooi om mensen met een beperking bij te staan en te helpen in hun ontwikkeling. Ik heb een geweldige baan én ben lid van een prachtige voetbalclub. Wat wil je nog meer!"

Jan Timmer