Streefkerk net niet sluw genoeg

streefkerk • Schelluinen-trainer Philip den Haan voelde het al vroeg in de wedstrijd: zijn elftal speelde geconcentreerd en gedisciplineerd tegen tegen subtopper Streefkerk. Na negentig minuten kon de coach nóg een bevredigend aspect noteren: zijn team had met 1-3 gewonnen.

"We hebben gewoon heel degelijk gevoetbald, weinig weggegeven ook. In de eerste helft kwam alleen Andy van Vugt namens Streefkerk in scoringspositie." Dat had Raymond Sponselee ook gezien. "Daar hadden we op voorsprong moeten komen", vond hij. Na rust werd er wél gescoord. Te beginnen met een treffer van Diego Kemp uit een scrimmage: 0-1. Jelle van der Wal zette Streefkerk vervolgens op 1-1. Voor Streefkerk was dat het sein om door ter pakken. "Daarbij namen we te veel risico's", stelde Sponselee vast. "Soms moet je je tevreden stellen met een gelijkspel, maar dat deden we niet. Bij nader inzien hadden we het ander moeten aanpakken. Schelluinen ging er in ieder geval sluw mee om."

Dat laatste klopte als een bus. Schelluinen verloor geen moment de controle over de wedstrijd en wachtte geduldig op een Streefkerks foutje om in de slotfase van het duel nog eens twee keer hard toe te slaan. Het waren Ghide en Van Peursum die respectievelijk de 1-2 en 1-3 aantekenden. Met de driepunter op zak verzekerde Schelluinen zich van prolongatie van het met De Zwerver gedeelde leiderschap in de derde klasse C. Streefkerk mag even in de wachtkamer plaatsnemen. De achterstand op de beide lijstaanvoerders bedraagt sinds zaterdag vier punten. Komende zaterdag treffen Schelluinen en De Zwerver elkaar op het veld van eerstgenoemde club. Een kraker is gegarandeerd.