Topresultaat voor Nieuw-Lekkerland

wijk bij duurstede • Nieuw-Lekkerland pakte een puike 2-3 overwinning mee bij SVL, de nummer vier van 1C. Vooral in de eerste helft zette de brigade van trainer Maarten van Gastelen een puike teamprestatie neer, met als voornaamste componenten mentale veerkracht, strijdlust en duelkracht. Nadat de thuisclub op 1-0 was gekomen zorgde Thom Versluis voor de gelijkmaker. Het was Sjoerd Slob die na rust voor de 1-2, gevolgd door de gelijkmaker van SVL. Het laatste woord was voor Thom Versluis die met een majestueus boogschot vanaf eigen helft de doelman van de thuisclub verschalkte: 2-3

Weer dik verlies voor Drechtstreek

dordrecht • Totaal vijftien goals tegen in de drie wedstrijden; Drechtstreek verkleert uitslagentechnisch in zwaar weer, met de 4-1 nederlaag van afgelopen zaterdag tegen EBOH als meest recente nederlaag. Desondanks weigert trainer Miguel Munoz in paniek te raken. "We liepen weliswaar in een dramatisch eerste kwartier tegen een 3-0 achterstand aan, maar hebben ons daarna meer dan uitstekend hersteld", aldus de coach die vanwege blessures, schorsingen en vakanties liefst zeven spelers moest missen en Mark Kunst de enige Drechtstreek-treffer zag maken. "Komende zaterdag verwacht ik tegen NOAD weer een aantal jongens terug. Dat is natuurlijk een verschrikkelijk belangrijk potje. We gaan daar voor slechts één ding: een driepunter."

Deling Papendrecht is lichte tegenvaller

papendrecht • Licht teleurstellend; zo zou je de 0-0 die Papendrecht overeenkwam met Heukelum vanuit het perspectief van de thuisclub kunnen omschrijven.Papendrecht verdiende op basis van zijn veldspel meer dan de brilstand. Heukelum daarentegen verschafte zich de beste scoringskansen, waaronder één dot van een mogelijkheid vlak voor tijd. In het eerste bedrijf kwam Heukelum goed weg bij een onoverzichtelijke situatie in het eigen strafschopgebied. Daarbij promoveerde één van de verdedigers een inzet van Papendrechter Saffignani bijna tot eigen doelpunt. Papendrecht mocht even later doelman Rijntjes dankbaar zijn voor zijn katachtige reflex op een schot van Heukelum-speler Sil van Putten.

De Alblas doet uitstekende zaken

oud-alblas • De Alblas heeft goede zaken gedaan door Meerkerk met 2-1 te verslaan. De winnende treffer werd in de 70e minuut geproduceerd door verdediger Erwin van der Heijden die een uit de lucht neerdwarrelende bal meteen op zijn slof nam. Op de nipte overwinning van de thuisploeg viel weinig aan te merken. Vooral in de tweede helft was De Alblas dominant. In de openingsfase van het eerste bedrijf waren de rollen nog omgekeerd. Het door puntengebrek geteisterde Meerkerk schoot sterk uit de startblokken en bekroonde dat goede begin met een doelpunt van Floren Streefkerk. Het was Mike Jongeneel die De Alblas kort voor de pauze op 1-1 zette. De Alblas ging na rust op zoek naar de voorsprong en de gasten kropen angstig in hun schulp. Nadat Natanja de Haan en Nike Jongeneel beide het aluminium geraakt hadden zorgde Van der Heijden voor de 2-1. "Een fijne overwinning waarmee we wat afstand nemen van de onderste plaatsen", stelde De Alblas-trainer John den Dunnen vast.