De Zwerver-Grootte Lindt
De Zwerver-Grootte Lindt Foto: Richard van Hoek

De Zwerver pas na rust klaarwakker

kinderdijk • De Zwerver won zaterdag met 5-3 van subtopper Groote Lindt, maar vanzelf ging het niet.

"Het leek wel of de helft van mijn ploeg nog in de kleedkamer zat", keek De Zwerver-trainer Edward Knook terug op de openingsfase. De gasten uit Zwijndrecht mochten doen en laten wat ze wilden en stonden bij rust op een 0-2 voorsprong. "In de eerste twintig minuten gaven we op geen enkele manier thuis", aldus Knook. "Daarna kwam er langzaam aan het besef dat er iets moest gebeuren en na de pauze was mijn ploeg klaarwakker. Glenn Weyts en Guido Luiten zorgden binnen een kwartier voor de 2-2 tussenstand waarna Jort van Meerkerk de 3-2 aantekende. Groote Lindt slaagde er vervolgens in op 3-3 te komen. Het laatste woord was echter aan de trotse koploper uit Kinderdijk. Guido Luiten werkte in de 76e minuut de 4-3 binnen, waarna Robert Kuipers vanaf de stip de einduitslag op 5-3 bepaalde. Zaterdag wacht De Zwerver een nieuwe kraker: de uitbeurt tegen medekoploper Schelluinen.